Zhytja në Francë – vendet, shkollat, pajisjet më të mira.

Zhytja në Francë: shkollat, vendet më të mira të zhytjes në Francë, një përshkrim i pajisjeve të nevojshme për zhytje

Zhytja në Francë ka një traditë shumë të gjatë. Kjo është kryesisht për shkak të vendndodhjes së këtij vendi: rrethinat e detit Mesdhe, të cilat janë të bollshme me lloje të ndryshme formacionesh shkëmbore dhe gërmimesh, si dhe një mori shpellash, mbytje anijesh, etj. E gjithë kjo ka inkurajuar adhuruesit e aventurës të provojnë zhytjen për vite me rradhë. . Në ditët e sotme janë zhvilluar shkolla speciale zhytjeje, të cilat bazohen në prova shumëvjeçare, kërkime dhe mbi të gjitha në pajisje moderne. Në shumë vende të botës, zhytja ka shumë entuziastë, edhe në Poloni. Megjithatë, pavarësisht shkollave dhe kurseve të zhytjes që zhvillohen praktikisht kudo, shumë njerëz zgjedhin një trajnim të tillë në Francë. Ata duan të mësojnë nga profesionistë të vërtetë menjëherë dhe në kushtet më të mira. Duke iu rikthyer historisë së zhytjes, francezët kanë pasur shumë sukses që në fillim: në një dokument francez të vitit 1715, me titull “Le Plongeur du Chewalier de Beauve”, mund të mësojmë për shpikjen e kostumit të zhytjes, dhe në 1772, gjithashtu një francez: Freminet u zhyt 15 metra me një kostum të prodhimit të tij. Sigurisht, pajisjet e sotme të zhytjes janë dukshëm të ndryshme nga ato të epokave të mëparshme, por këta shembuj tregojnë qartë se Franca ka pasur një ndikim shumë të madh në zhvillimin e zhytjes që në fillim.

Llojet e zhytjes – shkollë franceze, kombinim francez.

Siç e kemi përmendur tashmë, dhe siç ndoshta e dinë tifozët e këtij sporti magjepsës, por të rrezikshëm, Franca, ose më mirë ujërat franceze, është një vend ideal për zhytje. Mund të shkojmë atje me përgatitjen e duhur, pas shkollës ose kurs zhytjeje të përfunduar në vendin tonë, si dhe mund të përfitojmë nga shkollat ​​dhe kurset e shumta që organizohen në Francë. Sigurisht që nuk do ta kemi problem t’i gjejmë, sepse zhytja në Francë tërheq shumë njerëz. Interesimi i madh për këtë sport ka bërë që të zhvillohen disa rregulla zhytjeje, të zhvilluara vetëm nga zhytës francezë, si: shkolla franceze, kombinim francez. Këto rregulla përdoren për të zhytur praktikisht në të gjithë botën.

1. shkollë franceze – përdoret në zhytjet në shpella, që përfshin depërtimin e sifonëve shumë të ngushtë që janë të vështirë për t’u aksesuar. Zakonisht zhyteni individualisht, me cilindra të ndarë, pasi pajisjet e rënda mund të mos shtrydhin nëpër kalimet e ngushta.

2. Konfigurimi francez– quhet edhe anësor, zakonisht përdoret në shpellat evropiane, ku më së shpeshti ka dukshmëri shumë të vogël, ka edhe kalime dhe të çara të ngushta. Zhytja në shpellë është lloji më i zakonshëm i aktivitetit të zhytjes në Francë për shkak të morisë së shpellave në atë rajon. Megjithatë, praktikohen gjithashtu zhytja në rrënoja, zhytja gjatë natës, zhytja në akull dhe shumë të tjera.

Vendet më të mira të zhytjes në Francë.

Të gjithë dashamirët e këtij sporti dinë për shpellat më të bukura të zhytjes, të cilat ndodhen në Francë, më saktë në rajonin Lot, i cili shquhet për numrin e madh të tyre:

  • Fontain de Truffe– një shpellë e mrekullueshme me vetëm një ngushtim, pikërisht në hyrje, më e gjerë dhe e cekët, kështu që është e mrekullueshme për zhytje në grup.
  • Emergence de Russel– gjithashtu shumë i gjerë, pa shtrëngime dhe vështirësi, kështu që mund të zhyteni lehtësisht atje në çifte dhe grupe.

-Source de Landenouse – një shpellë me një shkallë të lartë vështirësie, kështu që vetëm për njerëzit me përvojë të gjerë zhytjeje, në fund të një pusi shtatë metra, ka një hyrje në të, kështu që vetë hyrja në shpellë dhe ulja e pajisjet kërkojnë aftësi dhe përvojë të përshtatshme, dukshmëria në shpellë është shumë e dobët, afër zeros.

Pajisjet e nevojshme për zhytje.

Për zhytje, jo vetëm në Francë, por kudo, keni nevojë për përgatitjen e duhur: diplomim në një shkollë zhytjeje dhe kurse trajnimi. Është i nevojshëm edhe trajnimi afatgjatë në kushte të sigurta, në pishina dhe ujëra të tjerë të sigurt dhe të parashikueshëm, sigurisht nën mbikëqyrjen e një instruktori me përvojë. Atëherë keni nevojë për pajisje të mira dhe më pas mund të niseni për të depërtuar në shpellat franceze. Pajisjet që janë të nevojshme për zhytje janë:

  • cilindrat
  • makinat e fatit
  • dugare
  • përkrenare
  • ndriçimi
  • secateurs
  • skuter
  • dritë

Pajisjet e specializuara të zhytjes mund të ndryshojnë në varësi të vendit ku do të zhytemi, si dhe teknikës që zgjedhim.