Varna- moti, klima dhe vendet interesante.

Varna- moti, klima dhe vendet interesante.

Varna është qyteti i tretë më i madh në Bullgari. Ndodhet në mënyrë piktoreske në Detin e Zi dhe në verë bëhet kryeqyteti i të gjitha resorteve. Porti i mrekullueshëm, plazhi i bukur dhe një sërë monumentesh i bëjnë turistët të ndalojnë atje më me dëshirë sesa në kryeqytetin e vërtetë. Në verë, temperaturat mundësojnë argëtim në ujë pa asnjë kufizim, ndaj ju rekomandojmë të zgjidhni këtë vend për pushimet tuaja.

Moti, klima dhe temperaturat.

Varna, si dhe e gjithë Bullgaria, ndodhet në një klimë të butë, e cila i bën verërat atje të ngrohta dhe relativisht të thata. Pak shi është i mundur, por nuk zgjat kurrë shumë. Dimrat priren të jenë mjaft të butë me temperatura më të ulëta rreth 0 ‘C. Në verë, temperaturat e ajrit mund të arrijnë 30’C gjatë ditës dhe 17’C gjatë natës.

Vende interesante në Bullgari.

Siç e përmendëm në fillim, Varna është një qytet shumë i vjetër dhe historik. Shumë kisha ortodokse, ndërtesa të ndryshme romake, bazilika dhe fortifikime bizantine. Pavarësisht motit apo motit të keq, ia vlen të bëni një shëtitje të qetë nëpër qytet, për të mos humbur ndonjë vend interesant. Përveç monumenteve të përmendura tashmë, sigurohuni që të shihni mauzoleumin e Wladysław III të Varnës dhe tumat e varrimit thrakas. Ata do të kënaqen me mjeshtërinë dhe pasurinë e përfundimit edhe ata që nuk janë të njohur fare me arkitekturën antike.