Sofje- klima, moti, temperaturat dhe vendet interesante.

Sofje- klima, moti, temperaturat dhe vendet interesante.

Sofja është kryeqyteti i Bullgarisë dhe qyteti më i madh në këtë vend. Ndodhet në një luginë në lumin Bojańska. Është një nga qendrat më të rëndësishme kulturore dhe administrative të Bullgarisë. Është një qytet shumë i vjetër, origjina e të cilit datojnë në vitin 500 para Krishtit. Deri më sot, ju mund të admironi shumë mbetje historike që tregojnë se sa histori interesante dhe e trazuar ka kaluar ky qytet ndër shekuj.

Moti, klima dhe temperaturat.

Sofja është nën ndikimin e një klime të butë, që do të thotë se verat janë të ngrohta dhe relativisht të thata atje, dhe dimrat janë të butë, por të lagësht. Për shkak të vendndodhjes së saj në luginë, aty rrallë fryjnë erëra të forta. Muaji më i ftohtë është janari me temperatura rreth 0’C, kurse më i ngrohti është korriku me temperatura që arrijnë deri në 28’C.

Vende interesante.

Ashtu siç i ka hije kryeqytetit dhe qytetit më të madh të vendit, Sofja ka shumë për t’u ofruar turistëve. Muzetë, ekspozitat, diskotekat, klubet dhe restorantet e shumta do t’ju mahnitin me morinë dhe cilësinë e ofertës së tyre. Përveç kësaj, ka edhe dyqane dhe galeri moderne që ofrojnë një shumëllojshmëri të klasit të lartë dhe shumë produkte nga stilistë të famshëm. Qyteti është shumë i madh, kështu që ju duhen vërtet të paktën disa ditë për të njohur të gjitha pikat e tij tërheqëse.

Më poshtë është një listë e vendeve që duhen parë gjatë qëndrimit në Sofje:

  • Kisha e Bojańska
  • Kisha Ortodokse e Shën Sofisë
  • Rotunda e Shën Gjergjit
  • Muzeu i ikonave
  • Sity Garden Park
  • Xhamia dhe shumë më tepër.