Ski në Alpe d’Huez

Zbuloni pse duhet të vizitoni Alpe d’Huez. Kontrolloni motin në Alpe d’Huez. Hartat, si të arrini atje dhe pistat e skive.

Franca nuk është vetëm, siç mendojnë shumë prej nesh, Parisi i bukur dhe përfaqësues. Franca e vërtetë është vendpushimet tërheqëse sportive. Një shembull është këtu Alpe d’Huez – një qytet piktoresk i vendosur në zonën e Alpeve Franceze. Duke mbretëruar në Moti Alpe d’Huez, është e favorshme për të praktikuar sportet dimërore. Megjithatë, temperatura shumë të ulëta minus nuk janë regjistruar atje, as në dimër. Moti në Alpe d’Huez është si më poshtë:

  • Dhjetor – Shkurt – temperatura varion nga 5 -8 deri në 0 gradë C;
  • Mars – Maj – atëherë kemi të bëjmë me temperaturë që varion nga 12 gradë C -21 gradë C deri në 4 gradë C -11 gradë C;
  • Qershor – Gusht – atëherë do të hasim temperatura shumë miqësore për ne, që variojnë nga 25-27 gradë C deri në 13-15 gradë C;
  • Shtator – Nëntor është amplituda e temperaturës që varion nga 3-11 gradë C deri në 11-8 gradë C.

Temperaturat mesatare të Alpeve Franceze – Alpe d’Huez

Muaj Minimumi (° C) Maksimumi (° C) Mesatarja (° C) Minimumi (° F) Maksimumi (° F) Mesatarja (° F)
janar -7 3 -1.8 20 37 28.7
shkurt -6 6 -0.2 21 42 31.6
marsh -2 10 3.9 28 51 39
prill 1 14 7.4 34 57 45.4
Mund 5 18 11.8 41 65 53.2
qershor 8 22 15.1 47 72 59.2
korrik 9 24 16.8 49 76 62.2
gusht 9 24 16.4 48 75 61.6
shtator 6 19 12.8 43 67 55
tetor 3 15 9 37 59 48.1
Nëntor -2 8 3.4 29 47 38
dhjetor -5 3 -1.1 23 37 tridhjetë
Tabela: Temperaturat mesatare në Alpet Franceze – Alpe d’Huez

Mesatarja e reshjeve dhe numri i ditëve me shi – Alpe d’Huez

Muaj Milimetra Të gjitha Ditë me shi
janar 95 3.7 10
shkurt 85 3.3 8
marsh 85 3.3 10
prill 90 3.5 10
Mund 120 4.7 14
qershor 130 5.1 13
korrik 120 4.7 12
gusht 125 4.9 12
shtator 105 4.1 10
tetor 115 4.5 10
Nëntor 100 3.9 10
dhjetor 110 4.3 11
Mesatarja e reshjeve dhe numri i ditëve me shi në Alpet Franceze – Alpe d’Huez

Vendi për të cilin po flasim mund të cilësohet si një qytet tipik rekreativ. Nuk ka monumente të jashtëzakonshme në të. Megjithatë, ka shumë mundësi për të testuar aftësitë tuaja në shpat. Kjo është për shkak se L’Alpe d’Huez është një nga stacionet më të mëdha dhe më moderne të skive brenda Alpeve veriore franceze. Në zonën e tij ka ambiente akomodimi mjaft të zhvilluara. Ky qytet është klasifikuar si qendër turistike e gjeneratës së tretë. Alpe d’Huez është e gjitha kjo pesë rrugë të ndryshme për nga vështirësia (përfshirë pistat e përshtatura për fëmijë) dhe 2 ashensorë skish. Në këtë zonë ka edhe një nga pistat më të gjata të skive në Evropë, me një total prej 16 kilometrash. Udhëtimi tatëpjetë zgjat më shumë se një orë e gjysmë dhe rekomandohet vetëm për njerëzit që dinë më mirë “ski”. Sezoni i skive zgjat në Alpe d’Huez nga dhjetori deri në prill. Alpe d’Huez është gjithashtu një mundësi për të praktikuar sporte të tjera – përveç atyre tipike dimërore. Këto përfshijnë, ndër të tjera:

  • golf
  • duke notuar
  • fitnesi
  • sauna
  • ngjitje.

Në Alpe d’Huez ju gjithashtu mund ta kaloni kohën tuaj të lirë në një mënyrë të këndshme dhe të këndshme, në restorante, klube, diskoteka, kinema dhe kafene të shumta.