Sa kushtojnë telefonatat nga Franca?

Si të bëni thirrje të lira në rrjetet celulare në Francë?

Telefonata të lira nga Franca në Poloni. Opsioni më i popullarizuar për të kryer telefonata relativisht të lira nga Franca në Poloni është aktivizimi i roaming-ut në rrjetin celular polak.

Telefonata nga Franca – roaming

Opsioni më i popullarizuar për të kryer telefonata relativisht të lira nga Franca në Poloni është aktivizimi i roaming-ut në rrjetin celular polak. Megjithatë, kjo metodë funksionon vetëm për qëndrime afatshkurtra ose biseda shumë të rralla. Një minutë bisedë nëpërmjet një shërbimi roaming të aktivizuar kushton rreth 60 deri në 80 bruto për minutë. Megjithatë, nëse telefononi një rrjet konkurrent, mund të paguani deri në 1,80 PLN për minutë telefonate.

Telefonata nga Franca – Bouygues

Kjo është një ofertë për njerëzit që duan të bëjnë telefonata nga rrjeti francez duke plotësuar në dyqanet lokale. Megjithatë, një minutë telefonatë në Poloni do të kushtojë gjithashtu rreth 20-25 cent euro për minutë. Pas konvertimit të kësaj tarife në zloti polake, fatkeqësisht e gjithë kostoja e thirrjes nuk do të jetë e kënaqshme. Më shumë informacion mund të gjenden në faqet e internetit frëngjisht-folëse të rrjeteve të tyre. Avantazhi, megjithatë, është se rrjetet telefonike ofrojnë shumë tarifa interesante, për shembull për një numër specifik, tarifë fundjave ose telefonata më të lira gjatë natës.

Telefonata nga Franca – Skype

Skype është një metodë gjithnjë e më popullore për të komunikuar në një mënyrë shumë të lirë apo edhe falas me bashkëbiseduesit që banojnë në vende të tjera. Nëse dëshironi të telefononi një linjë fikse në Poloni, mund të blini një abonim special për disa euro – Skype ofron thirrje të pakufizuara për këtë çmim. E keqja është se duhet të kesh një laptop, por për fat gjithnjë e më shumë telefona të rinj e kanë këtë mundësi për të instaluar skype, gjë që e bën shumë të lehtë bisedën. Opsioni falas është komunikimi me bashkëbiseduesit nga Polonia vetëm përmes mesazherit. Atëherë nuk ka asnjë kosto për lidhjen, dhe kur kompjuterët janë të pajisur me kamera në internet, ju mund të kryeni lehtësisht video thirrje.

Telefonatat nga Franca – cila është metoda më e lirë?

Nuk ka asnjë metodë specifike që do të jetë përfundimisht më e lira. Nëse dikush shkon në Francë vetëm për fundjavë dhe dëshiron t’ju njoftojë se ka mbërritur i sigurt atje, mjaftojnë disa minuta telefonatë nga roaming i aktivizuar. Megjithatë, nëse qëndrimi do të zgjatet në disa muaj apo edhe disa vite – është më mirë të investoni në një laptop të mirë ose një telefon më të ri me funksionin Skype dhe të flisni praktikisht falas me familjen dhe miqtë nga Polonia.