Qershor në Bullgari – moti dhe temperaturat.

Qershor në Bullgari – moti dhe temperaturat.

Qershori në Bullgari duhet të na mirëpresë me diell, edhe pse retë dhe shiu janë ende të mundshme. Megjithatë, ato nuk duhet të zgjasin shumë, ndaj nuk duhet të shqetësohemi se shiu do të na prishë festën. Ka kaq shumë vende interesante për të parë në Bullgari sa që edhe shiu më i madh nuk duhet të na prishë humorin. Ecja, vizita në monumente, parqe të shumta natyrore dhe një delfinarium janë vetëm disa nga atraksionet e shumta që na presin në këtë vend interesant. Hotelet lokale konkurrojnë në organizimin e ngjarjeve kulturore, ekspozitave, lojërave dhe diskove. Shumë hotele ofrojnë pishina, sauna, masazhe dhe shumë më tepër.

Moti dhe temperatura.

Bullgaria është nën ndikimin e një klime të butë dhe të butë, gjë që e bën atë të ngrohtë dhe relativisht të thatë në muajt e verës. Temperaturat e ajrit janë 23 ‘C gjatë ditës dhe 15’ C gjatë natës. Reshjet janë më pak të shpeshta dhe, më e rëndësishmja, më pak të bollshme. Pjesa më e madhe e tyre janë regjistruar në pjesën veriore të vendit, ndaj në pjesën lindore, ku ndalojnë më shpesh turistët, në qershor ka shumë ditë me diell dhe pa re.

Çfarë duhet bërë në qershor?

Nëse jemi me fat, në qershor mund të kemi edhe një festë të tërë me diell dhe vërtet të ngrohtë. Atëherë nuk do të kemi as më të voglin problem në organizimin e kohës. Mund të ecni përgjatë plazheve të bukura, të bëni banja dielli nën rrezet e diellit gjithnjë e më të fortë, si dhe të lundroni me anije ose varkë me vela. Të guximshmit mund të provojnë dorën e tyre në zhytje, ju mund të regjistroheni për një kurs të përshpejtuar dhe, nën syrin vigjilent të një zhytësi me përvojë, të zhyteni në thellësitë e Detit të Zi. Qershori është gjithashtu një kohë ideale për të vizituar monumente të shumta dhe duhet t’i nisim duke vizituar Manastirin e Rilës. Një ish qendër fetare, sot shërben kryesisht si muze, do t’ju magjeps me shkëlqimin dhe madhështinë e saj.