Pushime për të moshuarit në Francë

Pushime për të moshuarit në rajonet më interesante të vendit. Ku mund të pushojnë të moshuarit në Francë?

Pushime për të moshuarit në Francë.

Gjithnjë e më shumë, agjencitë e udhëtimit ofrojnë oferta të synuara posaçërisht për grupin e moshuar. Shoqëria e moshuar në Poloni kontribuoi në zhvillimin e një ideje të tillë për të organizuar pushime interesante për pensionistët. Datat e nisjes janë të përshtatura posaçërisht për moshën e pushuesve, më shpesh ato kanë të bëjnë me muajt para ose pas sezonit. Sigurisht, shumica e të moshuarve shmangin të pushojnë në diell të plotë, turma dhe çmenduri të natës. Edhe pse, natyrisht, ky nuk është një rregull. Megjithatë, shumica e tyre janë në kërkim të paqes, peizazheve piktoreske, vendeve me vlera historike, kulturore apo fetare, si dhe bujtina tipike agroturistike. Qytetet dhe rajonet më të vizituara në Francë nga të moshuarit janë sigurisht Parisi, Lourdes, Nice, Marseille dhe Toulouse.

Pushime për të moshuarit në Francë – Paris.

Parisi është qyteti më i vizituar nga turistët e të gjitha moshave dhe numri i të moshuarve po rritet çdo vit. Edhe pse ky qytet është gjithmonë i mbushur me njerëz, ia vlen të përpiqeni të shihni Kullën e famshme Eifel, të shëtisni në mbrëmje përgjatë Senës ose të kaloni shumë orë duke parë veprat e bukura të artit të ekspozuara në Luvër. Është qendër e artit dhe kulturës. Të apasionuarit pas artit të bukur do ta gjejnë veten në çdo muze, galeri apo edhe piktor rrugësh. Udhëtimet në Paris aktualisht karakterizohen me çmime shumë të ulëta në krahasim me rajonet e tjera të Francës. Përveç kësaj, fluturimi me linja ajrore me kosto të ulët ul më tej koston e udhëtimit, kështu që për pak para mund të kaloni disa ditë në Paris romantik.

Pushime për të moshuarit në Francë – Lourdes.

Lourdes ndodhet në jugperëndim të Francës. Një qytet i vogël, me vetëm 16,000 banorë, tërheq qindra mijëra turistë nga e gjithë Evropa dhe madje edhe nga kontinente të tjera. Kjo është për shkak të kultit Marian që mbizotëron këtu. Kjo ndodhi në 1858 përmes shfaqjes së Marisë me Bernadette Soubirous. Në këtë vend janë gjetur edhe shërime të shumta, të cilat prej shumë vitesh kanë tërhequr turmat e pelegrinëve në pritje të një mrekullie.

Pushime për të moshuarit në Francë – Toulouse.

Në rajonin e Midi-Pyrénées ndodhet qyteti piktoresk i Toulouse me një histori dhe kulturë të pasur. Para së gjithash, të moshuarit do të gjejnë këtu shumë monumente, si laike ashtu edhe fetare. Përveç kësaj, qyteti ka një arkitekturë shumë të bukur, e cila ju lejon të kaloni në shekullin e tetëmbëdhjetë. Ndër monumentet vlen të përmendet Bazilika e Shën Saturninit, e cila është e regjistruar në Listën e Trashëgimisë Kulturore Botërore të UNESCO-s. Një vend tjetër që ia vlen të shihet është kapela e Shën Antonit, shenjt mbrojtës i të zhdukurve, nga shekulli i 14-të. Nuk mund të humbisni Shën Stefanin e bukur, i cili paraqet një altar të mrekullueshëm që daton në barok.