Nessebar- moti, klima, temperaturat dhe atraksionet turistike.

Nessebar- moti, klima, temperaturat dhe atraksionet turistike.

Nessebar është një qytet i vendosur në rajonin e Burgasit, pikërisht në bregun e Detit të Zi. Është në fakt një rezervat arkitekturor dhe arkeologjik që është përfshirë në Listën e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s. Ia vlen të vizitoni këtë vend magjik dhe të shihni me qetësi të gjitha monumentet arkitekturore.

Moti, klima dhe temperaturat.

Nessebar ka një klimë të butë që i bën dimrat të butë dhe relativisht të ngrohtë. Temperaturat e ajrit në muajin më të ftohtë të janarit janë rreth 0°C. Muaji më i nxehtë është korriku me temperatura në intervalin 24-28°C.

Kuriozitete turistike.

Qyteti është i vendosur në një gadishull të vogël të lidhur me kontinentin vetëm me një istmus të vogël. Edhe pse qyteti është i vogël, ai ka një atmosferë specifike dhe mbi të gjitha ka shumë monumente. Rrugët e ngushta të veshura me kalldrëm, midis shtëpive historike të banimit e bëjnë atë një vend vërtet unik dhe atmosferik. Ne rekomandojmë veçanërisht të vizitoni pjesën e vjetër të qytetit, ku ka shumë shtëpi që janë ndërtuar nga njerëz shumë të pasur. Ata do të kënaqen me pasurinë e përfundimit dhe arkitekturës interesante.

Shtëpitë që duhet parë patjetër që janë shumë të famshme në zonë janë:

  • Shtëpia e kapitenit Paul
  • Lambrinov
  • Mëngë
  • Bogdanov dhe Moskojani.

Ka gjithashtu disa ndërtesa të shenjta arkitekturore interesante në qytet dhe ia vlen vërtet t’i vizitoni ato për një kohë dhe të reflektoni mbi këto vende të bukura dhe unike.