Nëntor në Bullgari – moti dhe temperatura.

Nëntor në Bullgari – moti dhe temperatura.

Nëntori në Bullgari nuk është më i ngrohti dhe më i këndshëm për sa i përket motit. Moti është shumë i ndryshueshëm, bie shumë shi dhe është vërtet shumë ftohtë. Mirëpo, nëse atëherë e gjejmë veten në këtë vend, ia vlen të përfitojmë nga kjo kohë dhe të shohim se ka shumë për të ofruar, edhe në sezonin gri të vjeshtës. Turistët mund të vizitojnë monumente dhe muze të shumtë, si dhe restorante, bare dhe disko. Shpesh organizohen festivale muzikore që tërheqin artistë nga e gjithë bota. Në nëntor do të shohim se Bullgaria ka më shumë për të ofruar sesa thjesht bregdeti.

Moti dhe temperatura.

Temperaturat e ajrit në nëntor në Bullgari janë rreth 12 ‘C gjatë ditës dhe 5’ C gjatë natës. Temperatura e ujit është shumë e ulët dhe arrin në 10’C. Ka shumë reshje shiu dhe janë të mundshme reshjet e para të borës në male. Në male, temperaturat e ajrit janë disa gradë më të ulëta dhe bora e parë zakonisht bie në nëntor. Erërat e forta janë të mundshme, veçanërisht në zonat malore.

Çfarë të merrni me vete?

Kur të shkojmë në Bullgari në nëntor, mos harroni të paketoni rroba të ngrohta dhe të papërshkueshme nga shiu. Vlen gjithashtu të marrësh medikamente bazë, të cilat do të jenë gjithmonë pranë. Një çantë e tillë e ndihmës së parë për pushime duhet të përmbajë qetësues kundër dhimbjeve, ilaçe udhëtimi dhe fasha. Duke qenë se nëntori është muaj i ftohjes dhe gripit të shpeshtë, ia vlen të merrni edhe ilaçe anti-inflamatore. Një paketë dhe valixhe e përgatitur mirë e ndihmës së parë me siguri do të sigurojnë që asgjë të mos na befasojë gjatë udhëtimit apo gjatë pushimeve.