Moti në Francë në nëntor

Temperatura mesatare, reshjet, numri i orëve me diell dhe temperatura e detit në nëntor në rajone të ndryshme të Francës.

Moti në Francë në nëntor – Nëntor temperaturat në Francë. Moti në nëntor në rajone të veçanta të vendit. Paris, Cote d’Azur, Marseille, Korsica.

Qyteti Minimumi (° C) Maksimumi (° C) Mesatarja (° C) Minimumi (° F) Maksimumi (° F) Mesatarja (° F)
Parisi 5 11 7.9 40 52 46.3
Le Havre (Veri i Francës) 7 11 9.4 45 52 48.8
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 8 13 10.5 46 56 50.9
Metz, Nancy, Lorraine, Strasburg (Franca Lindore) 3 9 6.4 38 49 43.4
Lyon (Franca Lindore) 5 11 8.2 41 53 46.7
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) 7 14 10.4 44 57 50.7
Marsejë (Deti Mesdhe) 8 16 11.7 46 60 53.1
Nice (Deti Mesdhe) 10 17 13.4 49 63 56
Ajaccio (Korsikë) 9 18 13.6 48 65 56.6
Chamonix (Alpet Franceze) -2 8 3.4 29 47 38
Briançon (Alpet Franceze) -1 9 4.2 31 48 39.6
Temperaturat mesatare në Francë në nëntor – studimi i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Mesatarja e reshjeve në Francë në nëntor.

Qyteti Milimetra Të gjitha Ditët
Parisi 50 2 10
Le Havre (Veri i Francës) 85 3.3 14
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 95 3.7 12
Lyon (Franca Lindore) 80 3.1 9
Marsejë (Deti Mesdhe) 55 2.2 6
Nice (Deti Mesdhe) 105 4.1 7
Chamonix (Alpet Franceze) 100 3.9 10
Mesatarja e reshjeve të nëntorit në Francë – studim i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Numri mesatar i orëve me diell në Francë në nëntor.

Qyteti Mesatarisht Së bashku
Parisi 2.5 70
Le Havre (Veri i Francës) 2.5 75
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 3 90
Lyon (Franca Lindore) 2.5 75
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) 3 95
Marsejë (Deti Mesdhe) 5 150
Nice (Deti Mesdhe) 5 150
Numri mesatar i orëve me diell në Francë në nëntor – studimi i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Temperatura mesatare e detit në brigjet e Francës në nëntor:

Qyteti Celsius (° C) Fahrenheit (° F)
Le Havre (Veri i Francës) 14 56
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 15 60
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) 16 60
Marsejë (Deti Mesdhe) 16 61
Nice (Deti Mesdhe) 17 63
Ajaccio (Korsikë) 18 65
Temperatura mesatare e ujit të detit në brigjet e Francës në nëntor – studimi i vetë bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Kontrolloni parashikimin e motit dhe temperaturën e ajrit në Francë në nëntor:

Temperaturat mesatare në Francë në nëntor.

Moti në Francë – Nëntor.

Nëntori është një muaj i mirë për të shkuar në Francë. Kjo është koha kur vjeshta ngadalë fillon të përfundojë dhe lejon që dimri të vijë. Kjo është arsyeja pse rrezet e diellit janë ende të dukshme, dhe të dridhurat e para nuk janë aq të mprehta sa, për shembull, në janar. Në nëntor, megjithatë, mund të prisni reshje të përkohshme dhe një temperaturë shumë më të ulët gjatë natës. Megjithatë, shumë njerëz vendosin të shkojnë në Francë në këtë kohë. Përparësitë kryesore janë: mungesa e nxehtësisë së lodhshme që e bën të vështirë vizitën, çmimet shumë më të ulëta të akomodimit dhe më pak turistë.

Moti në Francë në nëntor – Paris.

Temperaturat e nëntorit në këtë zonë janë të krahasueshme me ato të shënuara në muajin mars. Vlerat mesatare në termometra variojnë nga 7 në 10 ° C. Megjithatë, në krahasim me muajin mars, ditët janë shumë më të shkurtra dhe më të vrara. Ia vlen të bëni një udhëtim në Paris në nëntor, jo vetëm rroba të ngrohta, por edhe një çadër apo mushama. Ekziston një probabilitet i lartë për rrebeshe të lehta, dhe ndonjëherë edhe disa ditë me shi radhazi.

Moti në Francë në nëntor – Cote d’Azur, Marseille.

Moti në Francë në nëntor

Nëntori është mjaft i ngrohtë në Cote d’Azur dhe në Marsejë. Temperaturat variojnë nga 14 në 16 ° C gjatë ditës dhe 6 deri në 9 ° C. Një fakt interesant është se këtë muaj temperatura e ujit është më e lartë se temperatura e ajrit. Mesatarisht është rreth 18 ° C. Turistët që shkojnë në Cote d’Azur ose Marseille në nëntor duhet të përgatiten për ndryshime të shpeshta të motit, të cilat mund të jenë me shumë erë, ndonjëherë edhe me shi.

Moti në Francë në nëntor – Korsikë.

Vjeshta, dhe më saktë nëntori i kaluar në Korsikë, kur bëhet fjalë për kushtet atmosferike, nuk dallon shumë nga rajonet fqinje në Francë. Edhe këtu temperaturat e ditës janë shumë më të larta, duke arritur rreth 17°C, ndërsa gjatë natës bien në 9°C. Uji në këtë rajon është gjithashtu një gradë më i ngrohtë se temperatura e ajrit.