moti dimëror dhe veror, atraksione, resort pranë Mont-Blanc

Shikoni se çfarë ka për t’ju ofruar Chamonix. Zbuloni motin e dimrit dhe verës në Chamonix. Gjeni harta, harta të qytetit, pista skish.

Video – Rrugët Chamonix (dimër), zonat e skijimit dhe pistat më të famshme jashtë pisteve në botë: La Vallée Blanche.

Udhëzues Udhëtimi Chamonix – Pamje të Mont-Blanc.

Ju mund të gjeni harta dhe një udhëzues për Chamonix këtu:

Ski ekstreme, ngjitje malore dhe paragliding janë vetëm disa nga atraksionet që na presin në Chamonix– një nga destinacionet më të njohura rekreative në Francë. Duke mbretëruar në Moti Chamonix, bën të mundur vizitën e këtij vendi pothuajse gjatë gjithë vitit, megjithëse orët e diellit në mes të verës këtu mund të numërohen pothuajse me gishta. Duke mbizotëruar në Temperatura e Chamonix janë formuar si më poshtë:

  • Dhjetor – Shkurt – këto janë temperatura nga -2 deri në -1 gradë C dhe 5-9 gradë C;
  • mars – maj – këto janë temperatura që variojnë nga 2-9 gradë C deri në 12-22 gradë C;
  • Qershor Gusht – këto janë temperatura që variojnë nga 23-26 gradë C deri në 10-13 gradë C;
  • Shtator Nëntor – këto janë temperatura që variojnë nga 20-8 gradë C deri në 8-10 gradë C.

Cilat janë temperaturat në Chamonix, Francë në verë dhe dimër:

Muaj Minimumi (° C) Maksimumi (° C) Mesatarja (° C) Minimumi (° F) Maksimumi (° F) Mesatarja (° F)
janar -7 3 -1.8 20 37 28.7
shkurt -6 6 -0.2 21 42 31.6
marsh -2 10 3.9 28 51 39
prill 1 14 7.4 34 57 45.4
Mund 5 18 11.8 41 65 53.2
qershor 8 22 15.1 47 72 59.2
korrik 9 24 16.8 49 76 62.2
gusht 9 24 16.4 48 75 61.6
shtator 6 19 12.8 43 67 55
tetor 3 15 9 37 59 48.1
Nëntor -2 8 3.4 29 47 38
dhjetor -5 3 -1.1 23 37 tridhjetë
Cilat janë temperaturat në Chamonix të Francës në verë dhe dimër.

Chamonix sportiv

Në zonën e Chamonix, ne mund të rritemi më shumë se kaq ski ekstrem. Ky vend është gjithashtu i përshtatshëm për ushtrime biçikleta malore. amatorë emocionet e snowboarding gjithashtu nuk do të zhgënjehet.

Gjërat për të bërë në Chamonix

Fundjavë në Alpet Franceze në Chamonix – guidë turistike.

Ky film do t’ju çojë në një ekskursion dimëror: Chamonix (Alpet Franceze)! :

1. me autobus nga Gjeneva (Zvicër)
2. Rrugët simpatike të Chamonix, një vendpushim i famshëm skish ku mund të admironi majat malore përreth. Chamonix është një bazë ideale për shëtitje dhe vizitë të famshme Aiguille du Midi dhe Mer de Glace.
3. Një ditë skijimi në Mont-Blanc Natural Resort me pista të mahnitshme skish.

Chamonix shfaqet si vendpushimi më i vjetër i skive në Francë. Është gjithashtu një destinacion jashtëzakonisht tërheqës rekreativ dhe turistik. si u llogarit, kjo qendër vizitohet nga mbi 6 milionë turistë çdo vit. Ka shumë atraksione turistike në këtë qytet. Tërheqja më e madhe e Chamonix kjo maja më e lartë në Alpe ose Mont Blance cila vizitohet shpesh nga turistë të etur emocionalisht. Një tjetër propozim po aq interesant që Chamonix ka për vizitorët që vijnë këtu është teleferiku më i lartë në botë. Mund të lërë shumë përshtypje edhe te të ftuarit restorant panoramik në Le Bréventnga ku mund të admironi peizazhin e bukur të Mont Blanc.