Monumentet më të bukura në Francë.

Zbuloni se cilat janë monumentet më origjinale dhe më të bukura në Francë. Shikoni se ku janë monumentet më të bukura të Francës.

Franca është një nga destinacionet turistike më të zgjedhura nga shumë polakë. Pse? Sepse monumentet më të bukura në Francë ato janë të pakta. Këto përfshijnë, ndër të tjera:

  • Kalaja piktoreske e Chambord – ka, ndër të tjera, një shkallë spirale, krijuesi dhe kontraktori i së cilës do të ishte vetë Leonardo da Vinci; pjesa e jashtme e objektit është e zbukuruar me stemën karakteristike të Françeskut I, dmth me germën “F” dhe një salamandër; Vlen të përmendet edhe kalaja, ndërtimi i së cilës zgjati 15 vjet (!) dhe në të morën pjesë mbi 1.8 mijë zejtarë dhe punëtorë;

  • Qyteti i Tureve – quhet Parisi në miniaturë, sepse për nga arkitektura i ngjan kryeqytetit të madh të Francës dhe banorët e tij përdorin vetëm frëngjisht – thuhet se është forma më e pastër e këtij dialekti; qyteti tërheq vëmendjen me parqet e bukura të mirëmbajtura, rrugët e gjera të shekullit të 18-të dhe një universitet të madh që arsimon mbi 30,000 studentë;
  • Kështjella në Luginën e Loire

Bëhet fjalë për 4 objekte kryesisht me karakter mbrojtës. Ata tërheqin vëmendjen me pamjen e tyre dhe ju ftojnë të njiheni me ta. Lista e këtyre monumenteve përfshin:

  • Kështjella Chenonceau – vjen nga shekulli XVI; kompleksi përbëhet nga: një hendek, një urë lëvizëse, kulla dhe kulla qitëse (edhe pse qëllimi i kësaj të fundit është shumë i ekzagjeruar), të cilat i japin ndërtesës një pamje vërtet përrallore; ambientet e brendshme janë të mbushura me mobilje të periudhës, një sasi e madhe pikturash dhe sixhadesh;
  • Kalaja në Villandry – gjëja më mbresëlënëse nuk është vetë kështjella, por … kopshti rreth saj, i cilësuar si më madhështorja në të gjithë Francën (!); Jardin d’Ornement, ose Kopshti Dekorativ, është një përbërje shumë – dhe në dukje e ndërlikuar – e shkurreve, gardheve dhe shtretërve të luleve të shkurtuara siç duhet; për ta bërë më të lehtë navigimin, të gjithë marrin një hartë të veçantë në anglisht në hyrje;
  • Kalaja d’Azay-le-Rideau – jo vetëm vetë kalaja meriton vëmendje, por edhe vendndodhja e saj, ajo ndodhet në një ishull të vogël në lumin Indre; kompleksi përfshin: fortifikime dhe frëngji të stilizuara dhe të dekoruara shumë;
  • Kalaja Langeais – ndërtesa daton në vitet 60 të shekullit të 15-të dhe shërbeu si fortifikim mbrojtës kundër sulmit nga Brittany; Kompleksi përbëhet nga: një fortesë e papërpunuar, një urë lëvizëse, një oborr me mbetjet e një ndërtese me dritare të mëdha, dritare konviktesh dhe guri dekorativ – dëshmi se në atë kohë i kushtohej më shumë vëmendje estetikës sesa dimensioneve të tjera të ndërtesave. rrënojat e birucës.
  • Katedralja e Angers – është objekt fetar i Rilindjes; është në zonën e përcaktuar si Anzhou; Katedralja është e famshme për sixhadenë e famshme të ruajtur atje që përshkruan skena nga Apokalipsi i Shën Gjonit.