Meribel Mottaret – Ski alpine, moti dhe guida e qytetit.

Meribel Mottaret është një qytet piktoresk i vendosur në zemër të Tre Luginave në Alpet Franceze. Vendndodhja specifike e qytetit lejon një akses shumë të përshtatshëm në pothuajse të gjitha pistat e skive të Tre Luginave, dhe siç e dimë, ka mjaft prej tyre atje, rreth 150 km shpate të përgatitura mrekullisht. Jo pa arsye e gjithë Tre Luginat quhet qendra e skijimit botëror. Ajo që është gjithashtu shumë e rëndësishme për të apasionuarit pas sportit, itineraret janë gjithmonë shumë të përgatitura këtu dhe kushtet e motit, kushtet klimatike dhe vendndodhja janë të favorshme për të. Përveç atraksioneve të padyshimta për skiatorët, Meribel Mottaret është edhe thjesht një vend piktoresk për relaksim, jo ​​vetëm në dimër.

Më shumë informacion rreth Meribel në: https://www.seemeribel.com/

Udhëzues për Meribel Mottaret – atraksione turistike

Për shkak të vendndodhjes së saj në qendër të Tre Luginave, Meribel Mottaret është një atraksion turistik në vetvete. Është një qytet i vogël ku mund të gjeni lehtësisht akomodime moderne dhe ekskluzive, dhe mbi të gjitha, pistat e shkëlqyera të skive që të çojnë në rajone të tjera të Tre Luginave, e bëjnë atë të vizitohet nga turma turistësh çdo vit. Edhe pse është një qytet vërtet i vogël, këtu është thjesht e pamundur të mërzitesh. Këtu ka një qendër olimpike, kështu që ne mund të dëshmojmë shumë ngjarje sportive dhe të takojmë shumë yje sporti. Ekziston edhe një observator, planetar, shesh patinazhi në akull, kinema, spa, shumë dyqane, restorante. Nga njëra anë, është një qytet plot jetë, veçanërisht në stinën e dimrit, në të njëjtën kohë këtu ka një klimë specifike, falë së cilës mund të bëjmë një pushim nga përditshmëria dhe rutina. Përveç kësaj, stacione të shumta, ski lift dhe në të njëjtën kohë një turmë e tërë njerëzish interesantë, ju tundojnë të zgjidhni Meribel Mottaret për destinacionin tuaj të pushimeve.

Moti në Meribel Mottaret

Temperaturat mesatare të ajrit në muaj në Celsius dhe Fahrenheit në Alpet Franceze:

Muaj Minimumi (° C) Maksimumi (° C) Mesatarja (° C) Minimumi (° F) Maksimumi (° F) Mesatarja (° F)
janar -5 5 0.1 23 41 32.3
shkurt -4 7 1.2 24 44 34.1
marsh -2 10 4.4 29 51 40
prill 2 13 7.2 35 55 45
Mund 5 18 11.6 42 64 52.9
qershor 8 23 15.5 47 73 59.9
korrik 10 26 18.1 51 78 64.6
gusht 10 26 18.1 51 78 64.6
shtator 7 njëzet 13.6 44 69 56.6
tetor 3 15 9 38 59 48.3
Nëntor -1 9 4.2 31 48 39.6
dhjetor -4 6 1 26 42 33.7
Temperaturat mesatare të ajrit në muaj në Celsius dhe Fahrenheit në Meribel Mottaret

Cili është muaji më i mirë për pushime me ski në Meribel?

Për shkak të faktit se Meribel Mottaret është djepi i skive, në fund të fundit, ai shtrihet në qendër të zonës më të madhe të skive në botë – në zemër të Tre Luginave, do të ishte mëkat të vinte këtu dhe të mos shkosh për ski. ose snowboarding.

Pra, për të shijuar të gjitha përfitimet e këtij vendi të mrekullueshëm, duhet të vini këtu periudhën e dimrit (Tetor-Prill) – në pjesët e larta të maleve, stina shpesh zgjat edhe deri në maj ose qershor.

Megjithatë, nëse jemi në Francë gjatë verës, ia vlen të vizitojmë dhe të paktën të bëjmë një shëtitje në shtigjet malore, duke admiruar natyrën malore dhe pamjet e bukura.