Me një fëmijë / fëmijë me pushime në Francë

Këshilla për njerëzit që udhëtojnë me fëmijë. Këshilla të mira, medikamente ose çfarë të merrni me vete gjatë pushimeve në Francë.

Me një fëmijë / fëmijë me pushime në Francë – këshilla

  • Arritja në Francë. Kur udhëtoni në Francë për pushime me fëmijë të vegjël, ia vlen të siguroheni që udhëtimi të shkojë pa shumë lodhje dhe mërzitje. Nëse fluturoni me aeroplan, duhet të keni linja ajrore të mira me ndenjëse të veçanta për të vegjlit dhe madje edhe foshnjat. Edhe pse fluturimi zgjat rreth dy orë, qëndrimi në prehrin e njërit prindi gjatë gjithë kohës mund të jetë i lodhshëm për të dyja palët. Prandaj ia vlen të paguani shtesë për fluturimin në mënyrë që udhëtimi të jetë plotësisht i sigurt dhe i rehatshëm. Nuk rekomandohet të udhëtoni me fëmijë të vegjël me autobus ose tren. Udhëtimi zgjat shumë orë dhe është shumë i lodhshëm për një të rritur, për të mos përmendur fëmijët. Një zgjidhje interesante është të udhëtoni me makinë. Ju mund t’i merrni lodrat e preferuara të fëmijës në makinë dhe një avantazh shtesë i këtij mjeti transporti është mundësia e ndalimit në çdo kohë.
  • Akomodimi dhe atraksionet. Në varësi të moshës së fëmijës, ju duhet të organizoni me mjeshtëri kohën e tij gjatë pushimeve. Një pushim i kaluar në një hotel sjell zgjidhje interesante më vete. Zakonisht, në hotelet e klasit të lartë, animacione për fëmijë dhe madje edhe dado janë të disponueshme me kërkesë të veçantë. Megjithatë, vlen të merret parasysh që pushimet familjare duhet të kalohen gjatë gjithë kohës të përfunduara. Prandaj, është mirë të vendosni për një hotel afër atraksioneve si: Aquaparks, kënde të mëdha lojrash ose thjesht të kaloni pushime buzë detit Mesdhe.
  • Siguria e fëmijëve. Duke qenë në Paris, qytete të tjera më të mëdha ose vendpushime të mbushura me njerëz, nuk mund t’i lini fëmijët tuaj jashtë syve. Ata mund të humbasin lehtësisht, dhe një fëmijë i vogël, për fat të keq, nuk do t’i japë të dhënat e tyre në frëngjisht apo edhe në anglisht. Një kërcënim që gjithashtu duhet të merret parasysh është diversiteti i madh kulturor dhe fetar. Ekziston një rrezik i shtuar i krimit në vendet e mbipopulluara, dhe për këtë arsye një i rritur mund të dëmtojë një fëmijë.
  • Të mësuarit përmes lojës. Fëmijët përvetësojnë njohuritë shumë shpejt, veçanërisht kur ato tregohen në një mënyrë shumë të thjeshtë dhe të këndshme. Fëmijët e vegjël mund të mësojnë shumë kuriozitete për jetën e francezëve, t’u tregojnë atyre kulturën, zakonet lokale dhe madje t’u mësojnë disa fraza bazë.

Me një fëmijë/fëmijë me pushime në Francë – medikamente.

Kur shkoni në Francë me fëmijën tuaj, merrni të gjitha medikamentet e nevojshme që fëmija juaj aktualisht duhet të marrë me vete. Nëse barnat janë të specializuara, ia vlen të merrni me vete certifikatën e mjekut për të shmangur çdo paqartësi në rast të kontrollit doganor. Është e nevojshme të plotësoni një mini çantë të ndihmës së parë. Enë dhe ilaçe për gërvishtjet, mavijosjet, pickimet e insekteve, djegiet e lehta nga dielli ose alergjitë. Kur shkoni në rajonet e bregdetit të Mesdheut, nuk duhet të harroni të merrni një krem ​​të lartë kundër diellit. Përveç kësaj, duhet të siguroheni që fëmija të mbajë një mbulesë koke. Kur drejtoni një makinë, ia vlen të merrni ilaçe për sëmundjet e lëvizjes, ndërsa kur hipni në avion, mund t’i jepni fëmijës tableta të lehta bimore ose një shurup për t’u qetësuar.

Me një fëmijë / fëmijë me pushime në Francë – çfarë të merrni?

Kur paketoni valixhet e fëmijës suaj, mos harroni për gjëra të tilla si: ilaçet, ndërrimin e rrobave, një kapele, një mushama, të paktën dy palë këpucë dhe një lodër të preferuar ose një libër leximi.