La Norma – moti, vendndodhja, udhëzuesi.

Ku dhe kur të skijoni në La Norma.

Moti, harta dhe udhëzuesi për La Norma. Njerëzit që duan të bëjnë ski ose dëborë duhet patjetër të vijnë në La Norma.

Moti La Norma

Temperaturat mesatare në Alpet Franceze – La Norma

Muaj Minimumi (° C) Maksimumi (° C) Mesatarja (° C) Minimumi (° F) Maksimumi (° F) Mesatarja (° F)
janar -5 5 0.1 23 41 32.3
shkurt -4 7 1.2 24 44 34.1
marsh -2 10 4.4 29 51 40
prill 2 13 7.2 35 55 45
Mund 5 18 11.6 42 64 52.9
qershor 8 23 15.5 47 73 59.9
korrik 10 26 18.1 51 78 64.6
gusht 10 26 18.1 51 78 64.6
shtator 7 20 13.6 44 69 56.6
tetor 3 15 9 38 59 48.3
Nëntor -1 9 4.2 31 48 39.6
dhjetor -4 6 1 26 42 33.7
La Norma – temperatura mesatare e ajrit në Alpet Franceze

La Norma ndodhet në një klimë të butë dhe kushtet e motit që vijnë nga jugu i një karakteri tipik mesdhetar. Megjithatë, Alpet kanë ndikimin më të madh në klimën lokale. Siç e dini në male, temperatura dhe presioni i ajrit ndryshojnë me rritjen e lartësisë, dhe moti gjatë ditës mund të ndryshojë në mënyrë dramatike, për të cilën duhet të jeni të përgatitur edhe kur shkoni në mal. Temperaturat në La Norma nuk bien nën -5 ° C gjatë gjithë vitit. Periudha më e ftohtë në qytet fillon në fund të nëntorit dhe ngadalë përfundon në fund të marsit dhe prillit. Nga ana tjetër, temperaturat më të larta shënohen në muajt korrik dhe gusht. Temperatura në këta muaj mund të arrijë një maksimum prej 28 ° C. Megjithatë, kur shkoni në male në La Norma, edhe me pushime, nuk duhet të harroni të merrni me vete rroba më të ngrohta, pasi temperaturat këtu mund të bien ndjeshëm me 10 ose 13 gradë.

Vlen gjithashtu të kontrolloni reshjet e shiut / borës në La Norma

Mesatarja e reshjeve dhe numri i ditëve me shi në Alpet Franceze – La Norma

Muaj Milimetra Të gjitha Ditë me shi
janar 95 3.7 10
shkurt 85 3.3 8
marsh 85 3.3 10
prill 90 3.5 10
Mund 120 4.7 14
qershor 130 5.1 13
korrik 120 4.7 12
gusht 125 4.9 12
shtator 105 4.1 10
tetor 115 4.5 10
Nëntor 100 3.9 10
dhjetor 110 4.3 11
Mesatarja e reshjeve dhe numri i ditëve me shi në Alpet Franceze – La Norma

La Norma – vendndodhja

La Norma ndodhet në pjesën juglindore të Francës. Nga resorti dimëror në lindje, ka një vendkalim kufitar me Italinë afër, ndërsa duke shkuar disa dhjetëra kilometra në jug, mund të arrini në bregdetin e Mesdheut. Masivi La Vanoise është gjithashtu afër La Norma. Vlen të marrësh me vete një hartë të detajuar të rajonit, sepse La Norma është e lidhur me resortin Valfréjus, duke krijuar kështu një azil të vërtetë për skiatorët. Përveç kësaj, duke mos ditur rajonin e afërt, mund të humbisni pak në rrugë.

La Norma – libër udhëzues

Njerëzit që duan të bëjnë ski ose dëborë duhet patjetër të vijnë në La Norma. Arsyeja e këtij vendimi janë 117 kilometra pista magjepsëse skish me nivele të ndryshme vështirësie. Siç u përmend më parë, resorti është i lidhur ngushtë me një vendpushim tjetër, pikërisht Valfréjus. Të gjitha pistat e skive janë të vendosura në lartësitë midis 1550 dhe 2737 metra mbi nivelin e detit. Për adhuruesit e natyrës, Parku Kombëtar Vanoise është padyshim një atraksion i vërtetë. Bujtinat lokale krijojnë një atmosferë të vërtetë alpine. Në resort organizohen shumë evente, të cilat shumë shpesh përfundojnë me fishekzjarre. Këtu mund të gjeni argëtim gjatë gjithë vitit. Mbështetësit e kohës së lirë si aktive ashtu edhe pasive do të gjejnë vendin e tyre në La Norma. Skiatorët dhe snowboardistët janë të çmendur pas dimrit. Edhe njerëzit pa përvojë mund të shkojnë në autoshkollat ​​lokale dimërore. Megjithatë, në verë, kur temperatura në rajon është më e favorshme, mund të provoni një lojë tenisi në një nga gjashtë fusha tenisi.