Kur është koha më e mirë për të shkuar me pushime në Francë?

Kontrolloni kur është koha më e mirë për të shkuar me pushime në Francë? Cili është muaji më i mirë për të vizituar këtë vend.

Franca është një vend ku ne mund të pushojmë vërtet. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të shkoni atje në kohën e duhur. Kur është koha më e mirë për të shkuar me pushime në Francë? Periudha më e përshtatshme për pushime në Francë është pranverë. Pse? Sepse pikërisht atëherë kushtet janë vërtet të favorshme për një turist mesatar. Temperaturat që mbizotëronin në atë kohë luhateshin brenda kufijve të mëposhtëm:

  • dita – 14 gradë C – 20 gradë C.;
  • nata –8 gradë C – 13 gradë C..

Gjatë kësaj kohe, mund të llogarisim edhe në një ndeshje mjaft miqësore temperatura e ujitduke ndryshuar brenda kufijve 13 gradë C – 18 gradë C.. Gjatë kësaj kohe, do të vihet re gjithashtu shumë orë me diell gjatë ditës. Numri i tyre ndryshon ndërmjet lojërave 8-11 orë. Sidoqoftë, atëherë duhet të prisni shumë reshje.

Cili është muaji më i mirë për pushime në Francë?

Një muaj i përsosur për të vizituar Francën është Mund. Atëherë, sepse ne nuk mund të llogarisim vetëm në kushtet miqësore të motit – temperatura në maj në Francë është 20 gradë C (gjatë ditës) i 13 gradë C. (natën) – por gjithashtu merrni pjesë në ngjarje interesante lokale. Një prej tyre është festa e njohur si Fete Johanniques. Bie mbi 8 maj. Ata janë shumë një festë madhështore për të përkujtuar çlirimin e qytetit të Orleans. Gjatë kësaj kohe, në zonën e saj zhvillohen parada dhe koncerte të shumta, të paraprira nga një meshë solemne. në katedralen lokale. Një sugjerim tjetër është mjaft shfaqje spektakolare si: drita dhe zëri. Ato mbahen në zonën e kështjellës së Blois. Hyrja është e mundur pas blerjes së biletave. Ato janë në dispozicion edhe 30 minuta para fillimit të shfaqjes.