Kur është koha më e mirë për të bërë ski në Alpe? Sa kushton skijimi?

Alpet Franceze – një listë e vendeve me interes turistik dhe që ia vlen të shihen, vende me kushtet më të mira për skiatorët.

Alpet franceze janë një vend ideal për sportet dimërore. Kilometra shpate dhe snowboarders, për më tepër, një vend ideal për ngjitje, hiking dhe turne biçikletë. Kështu që të gjithë do të gjejnë diçka të përshtatshme për veten e tyre. Përveç kësaj, është një nga objektet më të mira turistike në botë, në formën e rrugëve gjithmonë të përgatitura, shumë ashensorë, vendpushime të shumta skijimi, si dhe hotele, restorante dhe vende të tjera akomodimi dhe rekreacioni.

Sa kushton skijimi në Chamonix (Alpet Franceze)

SEZONI I LARTË 2021/2022 – Çmimi i lejeve të skive

Kur është koha më e mirë për të bërë ski në Alpe?  Sa kushton skijimi?
Të rriturit: Mosha 15 – 64 Jahre
Fëmijët: Mosha 5 – 14 Jahre
Të moshuarit: Mosha 65 – 79 Jahre

Janar dhe Shkurt – muajt më të mirë për ski në Alpe.

Edhe pse dimri është padyshim koha më e mirë për të bërë ski, duhet të keni parasysh gjithashtu se temperaturat më pas do të jenë shumë të ulëta. Sezoni i skive në Alpe zgjat nga tetori deri në maj, kështu që është një kohë mjaft e gjatë për të planifikuar pushimet tuaja. Natyrisht, në muajt e pranverës duhet të keni parasysh që jo të gjitha rrugët do të jenë të hapura, por ato që ndodhen shumë lart. Ka edhe vende në Alpe ku mund të bëni ski gjatë gjithë vitit, por këto janë pjesë shumë të larta të maleve dhe rrugët janë shumë të vështira dhe të rrezikshme. Në janar dhe shkurt do të jemi të sigurt që të gjitha rrugët do të jenë të hapura dhe do të shkojmë lehtësisht në çdo qytet malor.

Vende dhe rajone të famshme që ia vlen të bëni ski.

Të gjitha Alpet Franceze janë një vend ideal për sportet dimërore. Ka shumë resorte që janë ndër më të mirat dhe më ekskluzivet në botë. Aty stërviten shumë yje të famshëm të sportit si dhe turne ndërkombëtarë të skive. Rajonet që janë të famshëm në të gjithë botën për shpatet e tyre dhe vendpushimet e skive përfshijnë:

  • Tre Lugina
  • Savoie me majën më të lartë të malit Blanc
  • Isere në Alpet e Dolfinëve me qytetin Grenoble, i cili quhet kryeqyteti i Alpeve.
  • Alpet provansale
  • Alpet e Larta Secili prej këtyre rajoneve është i famshëm për pistat e skive të përgatitura gjithmonë prej kilometrash.