Korsika – moti, hartë, udhëzues

Korsika – një dokumentar profesional për ishullin e Napoleon Bonapartit

Korsika është një ishull i vogël në Detin Mesdhe në brigjet jugore të Francës, në perëndim të Italisë. Ngushtica e Shën Bonifacit e ndan atë nga Sardenja, e cila është më e madhe dhe i përket Italisë, në jug. Korsika është një nga destinacionet më të rëndësishme verore në Francë. Ka plazhe të mrekullueshme piktoreske të fshehura në gjire. ajo njihet në mbarë botën edhe si vendlindja e Napoleonit i cili lindi në kryeqytetin e ishullit Ajaccio. Korsika nuk është vetëm plazhe të bukura, por edhe një brendësi e pazakontë e ishullit me male që arrijnë mbi 2000 metra mbi nivelin e detit, qytete historike dhe vreshta të përhapura mbi kodra. E gjithë kjo do të thotë se ajo tërheq turma turistësh çdo vit. Një avantazh shtesë i ishullit është klima mesdhetare me verë të nxehtë dhe dimër shumë të butë.

Cilat janë vendet më të bukura për të parë në Korsikë të rekomanduara?

8 vende të bukura në Korsikë.

Video udhëzues për Korsikë

A ia vlen të zgjidhni Korsikën për pushimet tuaja?

Shikoni pse ia vlen të vizitohet Korsika.

Korsika – moti gjatë vitit.

Korsika ka një klimë mesdhetare. Karakterizohet me verë të thatë dhe të nxehtë dhe me dimër shumë të butë por të lagësht. Ky është rasti edhe këtu. Vera është perfekte për relaksim në breg të detit. Nga ana tjetër, stinët kalimtare, pra pranvera dhe vjeshta, janë një kohë e shkëlqyer për të eksploruar ishullin. Është shumë e ngrohtë, por jo e nxehtë, dhe reshjet janë shumë më pak se në dimër. Uji në det, i cili nxehet deri në 28 gradë Celsius në verë, është ende mjaft i ngrohtë për t’u larë – nga maji deri në tetor temperatura e tij nuk bie nën 18 gradë. Nga ana tjetër, vapa nuk lodhet, e cila është e favorshme për udhëtime më të gjata dhe njohje me brendësinë e ishullit.

Korsika – temperatura mesatare dhe reshjet.

Muajt ​​më të nxehtë në Korsikë janë korriku dhe gushti, me temperaturat e ditës që arrijnë pothuajse 40 gradë Celsius. Nxehtësia është shumë më e lehtë për t’u përballuar në bregdet sesa në brendësi të ishullit. Kjo është arsyeja pse gjatë verës nuk rekomandohet të bëni udhëtime të gjata në male ose të vizitoni ndonjë gjë. Nga ana tjetër, pranvera dhe vjeshta, kur temperaturat e ditës mbeten në 20-25 gradë Celsius, e cila është e favorshme për udhëtime më të gjata dhe më të shkurtra.

Në Korsikë në dimër, temperaturat mbeten midis 10 dhe 15 gradë. Ka shumë më tepër reshje, gjë që e bën të vështirë qëndrimin. Tabelat e mëposhtme tregojnë temperaturën mesatare dhe numrin e ditëve me shi në Korsikë për çdo muaj.

Cilat janë temperaturat mesatare të ajrit në Korsikë? – në gradë Celsius:

janar shkurt marsh prill Mund qershor korrik gusht shtator tetor Nëntor dhjetor
8 9 10 12 15 19 21 22 19 16 12 10
Tabela: Studimi i vet – temperaturat mesatare në Korsikë

Numri i ditëve me shi në muajt individual:

janar shkurt marsh prill Mund qershor korrik gusht shtator tetor Nëntor dhjetor
9 8 8 7 6 3 1 2 4 7 9 9
Tabela: Përpunimi i vet: Ditë me shi në Korsikë

Cila është temperatura e detit në Korsikë (Ajaccio)?

Muaj Celsius (° C) Fahrenheit (° F)
janar 14 57
shkurt 14 56
marsh 14 57
prill 15 59
Mund 18 64
qershor 21 69
korrik 24 75
gusht 25 77
shtator 23 74
tetor 21 70
Nëntor 18 65
dhjetor 16 60
Tabela: Temperatura e ujit të detit në Korsikë (Ajaccio)

Cilët janë filmat e tjerë interesantë për Korsikën?

Aventurë – shëtitje në Korsikë:

11 ditë në Korsikë – vizitë në këmbë dhe gjatë natës në tendë.

Korsikë – cilën hartë dhe udhëzues duhet të zgjedh?

Korsika është një rajon i vizituar nga turma turistësh çdo vit. Ky drejtim është gjithashtu i popullarizuar në Poloni. Prandaj, ne kemi mjaft udhërrëfyes rreth ishullit në treg. Këto janë ndër të tjera:

  • Korsika e Adam Abramit Publikuar nga Dyqani i Udhëtarëve
  • Korsyka nga Ewa dhe Witold Nieciów nga shtëpia botuese Pascal
  • Korsika. Udhëzuesi i Gjelbër Michellin botuar në polonisht nga Wydawnictwo Bezdroża
  • Korsika që flet anglisht nga Lonely Planet

Ju gjithashtu mund të merrni hartat e Korsikës pa ndonjë problem të madh. Më të njohurat janë:

  • Corse nga Marco Polo
  • Korsika botuar nga Freytag & Bernard