Korrik në Bullgari – moti dhe temperatura.

Korrik në Bullgari – moti dhe temperatura.

Bullgaria është e mbushur me jetë në korrik. Ajo është më e mbushur me njerëz në bregun lindor në vendpushimet e famshme turistike. Moti është i favorshëm për banjo dielli dhe megjithëse uji në bregun e Detit të Zi nuk është më i ngrohti, maksimumin e arrin në korrik. Plazhet kanë zbritje të butë deri në det, ndaj janë ideale për familjet me fëmijë dhe të gjithë ata që nuk mund të notojnë shumë mirë. Të gjithë hotelet janë plot me turistë në korrik, ndaj rezervoni qëndrimin tuaj paraprakisht. Megjithatë, nëse udhëtimi ynë është spontan, ia vlen të kërkojmë edhe akomodim në akomodim privat. Në sezonin e lartë, gjithnjë e më shumë pronarë privatë ofrojnë dhoma për turistët.

Moti dhe temperatura.

Temperaturat e ajrit në korrik në Bullgari janë rreth 30 ‘C gjatë ditës dhe 23’ C gjatë natës. Reshjet lokale janë të mundshme, por nuk janë shumë të gjata dhe të dendura. Luhatje më të mëdha të motit ndodhin në zonat malore dhe atje temperaturat e ajrit janë disa gradë më të ulëta. Shpesh fryn erë mjaft e fortë dhe e fortë. Temperatura e ujit në korrik është rreth 23 ‘C, kështu që ngjan me ujërat e Detit tonë të lindjes Baltik.

Korrik në Sunny Beach.

Sunny Beach është një nga resortet më të famshme dhe më të vizituar nga turistët. Ndodhet në pjesën lindore të Bullgarisë, afër qytetit të madh të Burgasit. Është rreth 30 km larg tij. Është një qytet shumë i vjetër dhe ka disa monumente interesante arkitekturore. Megjithatë, shumica e turistëve vijnë në Sunny Beach për shkak të plazheve jashtëzakonisht të bukura. Ata kanë zbritje të butë dhe të cekët në det, kështu që janë perfekte për familjet me fëmijë. Ka edhe disa kënde lojërash, pishina për fëmijë dhe mund të punësoni edhe një dado profesionale për disa orë.