Këshillat më të mira për udhëtarët që duan të udhëtojnë në Bullgari.

Këshillat më të mira për udhëtarët që duan të udhëtojnë në Bullgari.

Që kur Bullgaria u bë anëtare e Bashkimit Evropian, ajo filloi të zhvillohet në mënyrë shumë dinamike. Shumë qytete dhe resorte turistike kanë përjetuar një bum ndërtimi. Vendpushimet e pushimeve bregdetare dhe malore fituan shpejt popullaritet në mesin e pushuesve. Janë zhvilluar një shumëllojshmëri dyqanesh dhe netë jete.

Malet e mahnitshme bullgare zënë pothuajse gjysmën e territorit të vendit. Plazhet e arta shtrihen përgjatë Detit të Zi për mbi 300 kilometra, që do të thotë se shumë njerëz kalojnë pushimet dhe pushimet e tyre në plazhet e bukura të Bullgarisë. Pushuesit mund të zgjedhin nga qytete dhe fshatra autentikë bullgarë që kanë ruajtur hijeshinë e tyre dhe i tundojnë turistët me mikpritjen e tyre bullgare. Bullgaria është veçanërisht krenare për traditën dhe folklorin e saj të pasur, të cilat janë shumë të rëndësishme në jetën e përditshme të bullgarëve.

Përveç një pushimi të mahnitshëm buzë detit, Bullgaria ka edhe shumë atraksione të tjera turistike për të ofruar:

• Sofja – kryeqyteti i Bullgarisë me shumë ndikime arkitekturore nga kultura të ndryshme. Ka shumë muze (muzeu i madh arkeologjik), kisha (kisha e mrekullueshme e praruar Nevski dhe kisha më e njohur e Shën Sofjes), galeri dhe opera

• Sigurohuni që të shijoni verën dhe frutat në Melnik

• Qyteti i vjetër i Plovdivit – i dyti më i madh në Bullgari, i ndarë nga lumi Martisa.

• Vizitoni tempullin Batchkovo, i cili ndodhet 8 km nga qyteti i Plovdivit, në pushimet tuaja. Këto janë vetëm disa nga atraksionet e shumta të Bullgarisë.

Pushimet në Bullgari, gjatë periudhës komuniste, në Poloni shoqëroheshin me një luks të madh dhe ishin të disponueshme vetëm për disa të zgjedhur. Sot është një vend që vizitohet relativisht rrallë nga bashkatdhetarët tanë. Më shpesh zgjedhim të gjitha destinacionet ekzotike, ku është ngrohtë dhe me diell gjatë gjithë vitit. Megjithatë, ia vlen të kujtojmë Bullgarinë e mirë, sepse përveç çmimeve të ulëta, ajo ka shumë gjëra të tjera tërheqëse për të ofruar. Në stinën e verës, ju inkurajojmë të pushoni në bregdetin lindor, i cili do t’ju kënaqë me plazhet e bukura. Në stinën e dimrit, megjithatë, ne rekomandojmë zonat malore jugore, të famshme për pistat e tyre profesionale të skive.

Siguria me pak fjalë.

Edhe pse Bullgaria i përket Bashkimit Evropian, ajo është një vend i zhvilluar dobët dhe relativisht i varfër në krahasim me shtetet e tjera anëtare. Këtë duhet ta kujtojmë gjatë pushimeve, sepse aty janë mjaft të shpeshta grabitjet, sidomos në verë, kur ka mjaft turistë. Të jemi të kujdesshëm në transportin publik dhe qendrat e tjera njerëzore. Duhet të jemi të kujdesshëm edhe gjatë këmbimit të valutës në zyrat e këmbimit dhe është mirë që kjo të bëhet vetëm në vende të vërtetuara ose në banka.

Këshilla të vogla.

Në Bullgari, ju nuk jepni bakshish dhe është krejtësisht e padëshiruar. Më shpesh ato shtohen në faturë, veçanërisht në restorante dhe hotele të mëdha. Mos harroni se mund të paguani me kartë në dyqane, hotele dhe restorante të mëdha. Në ato më të vogla, kjo mund të jetë një problem, kështu që ia vlen gjithmonë të keni të paktën një sasi të vogël parash me vete. Nëse ju pëlqen dielli dhe ngrohtësia gjatë pushimeve tuaja, duhet të shkoni në Bullgari në korrik ose gusht.