Gusht – moti në Seychelles në gusht

Gusht – moti në Seychelles në gusht

Seychelles është destinacioni i përsosur për një udhëtim pushimi. Peizazhe të mrekullueshme, natyrë e mahnitshme dhe shkëmbinj nënujorë koralorë aq të bukur sa është e vështirë t’i përshkruash me fjalë të zakonshme. Ajo që është gjithashtu jashtëzakonisht e rëndësishme, është e ngrohtë atje pothuajse gjatë gjithë vitit, kështu që ju mund të përdorni lehtësisht të gjitha atraksionet çdo muaj. Pra, nëse shefi na jep pushime në gusht, atëherë nuk ka nevojë të mendojmë për këtë, por thjesht hidhemi në një aeroplan dhe fluturojmë për në Seychelles.

Moti

Në gusht, temperatura e ajrit në Seychelles është rreth 26 ° C, kështu që është mjaft e ngrohtë dhe shumë e këndshme. Ajo që është gjithashtu jashtëzakonisht e rëndësishme, sezoni i thatë po përfundon dhe bie shi gjithnjë e më shpesh, edhe pse shumë rrallë. Gushti është muaji kur fryjnë erërat më të forta në atë rajon, por nuk duhet të keni frikë nga ciklonet pasi shumica e ishujve të banuar të Seychelles janë jashtë mundësive të tyre.

Parashikimi i motit në Seychelles në gusht:

Si është moti në Seychelles në gusht?

Temperatura mesatare mujore është 27 gradë Celsius dhe temperatura maksimale 29 gradë Celsius. Në verë, temperaturat janë pak më të ngrohta, me një temperaturë mesatare ditore të lartë prej 30 gradë Celsius. Gjatë gushtit, do të gjeni një temperaturë mesatare ditore prej 26 gradë Celsius. Muaji ka një reshje mesatare prej 103 mm, të cilat bien në mënyrë të shpërndarë gjatë pesë ditëve. Gjatë dimrit, do të keni më shumë shanse për reshje dhe gushti është një kohë e mirë për të bërë një udhëtim.

Moti në Seychelles është i nxehtë dhe me diell në gusht, por gjithashtu mund të ketë erë. Ndërsa gushti konsiderohet muaji më i thatë i vitit, ka periudha të herëpashershme të shiut gjatë gjithë muajit. Nëse jeni duke shkuar për pushime në plazh, duhet të kontrolloni parashikimin e motit lokal për të parë se si janë kushtet. Për fat të mirë, nuk ka shumë ditë me shi gjatë gushtit, kështu që është një kohë ideale për ta vizituar.

Gushti është muaji më i thatë i vitit në Seychelles, me një temperaturë mesatare prej 26-31 gradë Celsius. Reshjet mesatare mujore janë 97 mm, dhe lagështia 79%. Pavarësisht temperaturave të larta, ka ende shumë ditë me diell në të gjithë vendin ishullor. Gjatë kësaj kohe, ka vetëm një mundësi për shi, me 103 mm që bien në pesë ditë. Edhe pse shiu është zakonisht në formën e një dushi të lehtë, nuk duhet të shqetësoheni për këtë, pasi është vetëm një dukuri afatshkurtër.

Këshilla

Duke shkuar në një destinacion kaq ekzotik, duhet të përgatiteni siç duhet për udhëtimin. Para së gjithash, duhet të kontrolloni me kujdes vendin ku po shkoni, udhërrëfyesin që do t’ju tregojë vende interesante dhe gjithashtu duhet të kontrolloni se sa është larg spitalit apo pikës tjetër të kujdesit shëndetësor. Mos harroni se është një vend ishull dhe ndonjëherë, gjatë stuhive, është e vështirë të lëvizësh nga një ishull në tjetrin.