Gjatësia e ditës në Seychelles.

Gjatësia e ditës është pothuajse konstante në qershor në Seychelles. Dita më e shkurtër është 20 qershori dhe dita më e gjatë është 1 qershori. Vija e zezë tregon orët e ditës. Shiritat e ngjyrave tregojnë muzgun ose natën. Agimi më i hershëm i muajit është 1 qershori në orën 6:18 të mëngjesit dhe lindja e fundit e diellit është më 30 qershor në orën 7:25. Lagështia është e lartë në tropikët dhe është shumë e nxehtë në verë.

Moti në Seychelles është shumë i këndshëm gjatë muajve të verës. Temperaturat janë konsistente me ato të janarit, me maksimalet e ditës prej 31 gradë Celsius. Reshjet, megjithatë, priren të jenë shumë të lehta dhe ndodhin me breshëri të shkurtra gjatë natës.

Edhe pse ishulli është gjithmonë tropikal, muajt e verës janë gjithashtu periudha më e ngarkuar e vitit. Sezoni i musoneve në vende të tjera i bën Seychelles më të njohura gjatë këtyre muajve, kështu që rekomandohet shumë rezervimi i fluturimeve dhe hoteleve paraprakisht. Ju gjithashtu duhet të siguroheni që ishulli i zgjedhjes suaj të jetë i hapur kur planifikoni të vizitoni. Koha më e mirë për të vizituar është midis prillit dhe gushtit. Ju duhet të rezervoni një fluturim të paktën një muaj përpara.