Fjetja në Francë – hotele, apartamente

Standardet e hoteleve, apartamenteve dhe dhomave të hoteleve. Duke zgjedhur në Francë, duhet të mendoni se ku dëshironi të qëndroni?

Akomodimi në Francë – hotele, apartamente – standarde.

Në mënyrë që një vend pushimi të meritojë emrin e një hoteli, ai duhet të plotësojë disa standarde. Një dhomë duhet të ketë një sërë veçorish për t’u lejuar të presë mysafirë. Parametri bazë është hapësira e banimit, sa më i mirë standardi (më shumë yje), aq më i madh është banesa që mund të presim. Zakonisht zonat më të mëdha janë në apartamente. Një tjetër standard janë përmasat, sasia dhe cilësia e mobiljeve. Para së gjithash, krevati duhet të jetë i madhësisë së duhur në mënyrë që mysafiri të flejë rehat. Është e rëndësishme që dhoma të ketë një gardërobë dhe një tavolinë me karrige. TV dhe radio në hotelet më të mira janë standarde. Për sa i përket hidraulikës, banja duhet të ketë vaskë ose dush. Një lavaman, një pasqyrë dhe një tualet, si dhe çarçafët dhe peshqirët e pastër janë të domosdoshëm. Në hotelet më të mira, rroba banjo dhe pantofla janë thelbësore. Ka një bar në apartamente dhe dhoma më të mira hoteli.

Akomodimi në Francë – hotele, apartamente, çfarë standardi të zgjidhni?

Duke zgjedhur në Francë, duhet të mendoni se ku dëshironi të qëndroni? Ka shumë mundësi për të zgjedhur: bujtina, vende kampingu, agroturizëm, hotele ose ndërtesa apartamentesh. Megjithatë, më i përhapuri është zinxhiri i hoteleve. Kur vendosni të flini në një hotel, ju lutemi tregoni se çfarë standardi do t’ju përshtatet. Vlen të kujtohet se çmimi i një akomodimi nuk varet vetëm nga komoditeti i tij, por edhe nga vendndodhja e tij në një qytet të caktuar. Është mirë të mendojmë nëse po kërkojmë një hotel apo apartament në të cilin kemi ndërmend të kalojmë shumë kohë ose, për shembull, fokusohemi në shëtitjet dhe do të kalojmë vetëm netët në dhomë. Kur opsioni i parë të mbizotërojë, do të jetë e rëndësishme nëse dhoma ka internet apo televizor. Për njerëzit aktivë që duan të duken gjithmonë mirë, hotelet ekskluzive ofrojnë palestra, qendra fitnesi, estetiste dhe masazhatorë. Nëse do të shkojmë për pushime me fëmijë, duhet të njihemi me mundësitë që ofron hoteli për ta. Nëse jemi notarë të zjarrtë, është e mençur të zgjedhim një hotel me pishinë. Për më tepër, versioni optimal është nëse vendi ynë i qëndrimit është në një vend të përshtatshëm, afër qendrës argëtuese ose monumenteve.