festival filmi, guidë, shëtitje, moti.

Guidë, vizitë, moti dhe Festivali i Filmit në Kanë. Kana është një nga qytetet më të njohura që i përket Rivierës Franceze, ose Cote d’Azur. Sigurisht, shumica e turistëve janë këtu gjatë sezonit të verës. Gjatë Festivalit Ndërkombëtar të Filmit, hotelet pushtohen nga regjisorë, aktorë dhe personazhe të tjerë me famë botërore.

Çfarë është Festivali i Filmit në Kanë?

Kanë – Festivali i Filmit

Cote d’Azur tërheq turistë nga e gjithë bota, jo vetëm për shkak të vlerave të bukura natyrore dhe peizazhore. Pikërisht këtu ndodhet Kana, ku zhvillohet Festivali i famshëm Ndërkombëtar i Filmit. Festivali organizohet që nga viti 1946 dhe aty konkurrojnë filmat më të mirë. Palma e Artë është çmimi për të fituar votat më të shumta të ekspertëve. Përveç kësaj, çmimet jepen në tetë kategori shtesë.

Kanë – një udhërrëfyes – parajsë apo ferr?

A ia vlen të vizitohet Kana?

Kana është një nga qytetet më të njohura që i përket Rivierës Franceze, ose Cote d’Azur. Sigurisht, shumica e turistëve janë këtu gjatë sezonit të verës. Gjatë Festivalit Ndërkombëtar të Filmit, hotelet pushtohen nga regjisorë, aktorë dhe personazhe të tjerë me famë botërore. Është e vështirë të besohet se deri në fillim të shekullit të 19-të, Kana ishte një fshat i vogël peshkimi. Falë aristokracisë që erdhi në rajonet lokale, ajo e bëri atë të famshëm dhe e ndihmoi qytetin të zhvillohej. Ndërsa jeni me pushime në Kanë, ia vlen t’i kushtoni vëmendje arkitekturës lokale, veçanërisht mureve të jashtme të shtëpive të pikturuara bukur. Përveç kësaj, marina më e rëndësishme në të gjithë Francën ndodhet këtu. Një objekt interesant është porti i vjetër Vieux, ku mund të gjeni historinë e qytetit të vjetër. Në perëndim të portit të vjetër ndodhet kodra piktoreske Le Suquet, nga e cila mund të vëzhgoni në mënyrë të përsosur panoramën e të gjithë qytetit.

Kanë – vizitë në ndonjë gjë

Vizita e Kanës në 4k – video

Pavarësisht famës së madhe të Kanës, këtu nuk ka shumë monumente që mund të vizitohen gjatë gjithë ditës. Megjithatë, ia vlen t’i hidhni një sy disa prej më të rëndësishmeve, sepse falë tyre mund të kaloni në historinë e këtij rajoni. Një nga vendet është muzeu etnografik, si dhe disa galeri interesante. Sigurisht që vlen të përmendet kalaja e shekullit të 10-të. Të apasionuarit pas kopshteve dhe luleve duhet të vizitojnë kopshtin e bukur të trëndafilave. Nga ana tjetër, adhuruesit e argëtimit më të çmendur mund të gjejnë vendin e tyre në një kazino të shekullit të 19-të. Turistët që janë të interesuar të vizitojnë artin e shenjtë duhet të vizitojnë kishën Notce-Dame de l’Espérance.

Kanë – moti i vendpushimit dhe temperatura e ujit

Dhe më poshtë, moti më i detajuar në Kanë sipas muajit:

Muaj Minimumi (° C) Maksimumi (° C) Mesatarja (° C) Minimumi (° F) Maksimumi (° F) Mesatarja (° F)
janar 6 13 9.6 42 56 49.2
shkurt 6 14 9.8 43 56 49.6
marsh 8 15 11.9 47 60 53.3
prill 11 17 14.1 51 63 57.4
Mund 15 21 17.8 58 70 64
qershor 18 25 21.4 65 76 70.6
korrik 21 28 24.2 69 82 75.5
gusht 21 28 24.5 70 82 76.1
shtator 18 25 21.2 64 77 70.2
tetor 14 21 17.5 57 70 63.5
Nëntor 10 17 13.4 49 63 56
dhjetor 7 14 10.4 44 57 50.6
Dhe më poshtë, moti më i detajuar në Kanë në muaj të veçantë – studimi i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Reshjet mesatare në Kanë çdo muaj:

Muaj Milimetra Të gjitha Ditët
janar 70 2.8 6
shkurt 45 1.8 5
marsh 40 1.6 5
prill 70 2.8 7
Mund 45 1.8 5
qershor 35 1.4 4
korrik 10 0.4 2
gusht 20 0.8 2
shtator 72 2.8 5
tetor 135 5.3 7
Nëntor 105 4.1 7
dhjetor 95 3.7 6
Mesatarja e reshjeve në Kanë në muaj të veçantë – studim i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Sa orë shkëlqen dielli në Kanë (Cote d’Azur)?

Në muajt individualë:

Muaj Mesatarisht Së bashku
janar 5 160
shkurt 6 170
marsh 7 215
prill 7.5 225
Mund 8.5 265
qershor 10 305
korrik 11 350
gusht 10 315
shtator 8 240
tetor 6 185
Nëntor 5 150
dhjetor 4.5 140
Orët e diellit në Kanë në muaj të veçantë – studimi i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Cila është temperatura e ujit në Kanë?

Në muajt individualë:

Muaj Celsius (° C) Fahrenheit (° F)
janar 14 56
shkurt 13 56
marsh 14 56
prill 14 58
Mund 17 62
qershor 20 68
korrik 23 73
gusht 24 75
shtator 22 72
tetor 20 67
Nëntor 17 63
dhjetor 15 58
Temperatura mesatare e ujit të detit në Kanë në muaj të veçantë – studimi i vetë bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Për shkak të motit, është më fitimprurëse të vizitosh Kanën në korrik dhe gusht. Më pas temperaturat maksimale variojnë nga 25 deri në 28ºC. Më pas edhe meteorologët shënojnë reshjet më të ulëta. Gjatë muajve të verës, ka mesatarisht dy deri në katër ditë me shi. Muajt ​​më të ftohtë janë dhjetori, janari dhe shkurti. Pastaj temperatura varion nga 4 gradë gjatë natës deri në 12 gradë gjatë ditës. Nga tetori deri në fund të prillit do të vëreni një numër të shtuar të ditëve me shi. Kjo është arsyeja pse është më mirë të vizitoni Cote d’Azur në muajt e mbetur.

https://www.metoffice.gov.uk/weather/world/france