Është mirë të dini përpara se të shkoni me pushime në Francë.

Informacione të përgjithshme rreth vendit, rajoneve, atraksioneve dhe monumenteve kryesore, akomodimit. Është mirë të dini përpara se të shkoni me pushime në Francë.

Franca është një vend shumë interesant për turistët, është gjithashtu një vend shumë i larmishëm dhe mjaft i madh në përmasa. Pra, është më mirë të njiheni me këtë vend dhe të kontrolloni se çfarë ka për të ofruar përpara se të shkoni në një udhëtim atje. Më shpesh, pushimet tona zgjasin dy ose tre javë, kështu që sigurisht që nuk do të mund të shohim gjithçka menjëherë. Pra, le të njihemi me rajonet e Francës në shtëpi dhe të shohim se cilin rajon do të donim të shihnim së pari. Kur zgjedhim një vend për pushime në Francë, le të kemi parasysh edhe kohën e vitit dhe temperaturat që ndodhin atje. Në muajt e dimrit, është më mirë të shkoni në Alpe, dhe në verë ose në vjeshtë në Cote d’Azur. Le ta përshtatim sezonin me rajonin që do të vizitojmë dhe atë që na pëlqen të bëjmë më shumë.

Rajonet më interesante të Francës

Franca është një vend që është në krye të botës për sa i përket ekonomisë. Ai është i ndarë në 22 rajone dhe 96 departamente evropiane. Ajo gjithashtu ka departamente jashtë kontinentit evropian (Korsikë, Guadelupe, Martinique). Të gjitha këto rajone ndryshojnë në aspektin turistik, por të gjitha janë shumë tërheqëse – kështu që ka shumë për të zgjedhur dhe ku të shkoni për pushime. Rajonet më interesante dhe më të vizituara nga turistët janë:

  • Riviera Franceze
  • Alpet franceze
  • raca qendrore (Paris)
  • Lugina e Loire
  • Normandinë
  • Brittany
  • Provence Parisi, Cote d’Azur dhe Alpet janë ndoshta të njohur për të gjithë dhe janë më të vizituarit nga turistët.

Sidoqoftë, ia vlen të shkojmë me pushime në Luginën e Loire për një ndryshim, ku mund të admirojmë dhe vizitojmë kështjella madhështore, prej të cilave janë rreth njëqind. Vlen të vizitohen edhe manastiret piktoreske, të cilat ka shumë në këtë rajon. Një rajon tjetër që ne shpesh harrojmë në planet tona të pushimeve është Provence, veçanërisht tërheqës në stinën e pranverës dhe verës. Në atë kohë, lulëzojnë fusha të shumta livando që duken thjesht magjepsëse. Ne shpesh harrojmë edhe Francën veriore, dhe ajo është po aq e mrekullueshme dhe unike: shkëmbinjtë e bukur, portet e mrekullueshme, fshatrat e peshkimit, të gjitha të rrethuara nga një natyrë pak e egër dhe e papërpunuar.