Cili është moti dhe temperatura në Francë në qershor?

Temperatura mesatare, reshjet, numri i orëve me diell dhe temperatura e detit në qershor në rajone të ndryshme të Francës. Informacion rreth motit për qershor në Francë. Përshkrimi i temperaturës.

Temperaturat mesatare në Francë në qershor:

Qyteti Minimumi (° C) Maksimumi (° C) Mesatarja (° C) Minimumi (° F) Maksimumi (° F) Mesatarja (° F)
Parisi 13 24 18.2 55 75 64.8
Le Havre (Veri i Francës) 13 19 16 56 66 60.9
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 15 22 18.8 59 72 65.8
Metz, Nancy, Lorraine, Strasburg (Franca Lindore) 14 24 19 56 76 66.2
Lyon (Franca Lindore) 15 26 20.3 59 78 68.5
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) 15 25 19.8 58 77 67.6
Marsejë (Deti Mesdhe) 17 28 22.5 63 82 72.6
Nice (Deti Mesdhe) 18 25 21.4 65 76 70.6
Ajaccio (Korsikë) 15 26 20.6 60 79 69.2
Chamonix (Alpet Franceze) 8 22 15.1 47 72 59.2
Briançon (Alpet Franceze) 8 23 15.5 47 73 59.9
Temperaturat mesatare në Francë në qershor – studimi i vetë bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Mesatarja e reshjeve në Francë në qershor:

Qyteti Milimetra Të gjitha Ditët
Parisi 50 2 9
Le Havre (Veri i Francës) 60 2.4 9
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 40 1.6 7
Lyon (Franca Lindore) 75 3 8
Marsejë (Deti Mesdhe) 25 1 3
Nice (Deti Mesdhe) 35 1.4 4
Chamonix (Alpet Franceze) 130 5.1 13
Mesatarja e reshjeve në Francë në qershor – studimi i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Orët mesatare me diell në Francë në qershor:

Qyteti Mesatarisht Së bashku
Parisi 6.5 200
Le Havre (Veri i Francës) 7.5 225
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 8.5 260
Lyon (Franca Lindore) 8.5 255
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) 8 240
Marsejë (Deti Mesdhe) 11 335
Nice (Deti Mesdhe) 10 305
Numri mesatar i orëve me diell në Francë në qershor – studimi i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Temperatura mesatare e detit në brigjet e Francës në qershor:

Qyteti Celsius (° C) Fahrenheit (° F)
Le Havre (Veri i Francës) 14 57
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 18 64
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) 18 65
Marsejë (Deti Mesdhe) 18 64
Nice (Deti Mesdhe) njëzet 68
Ajaccio (Korsikë) 21 69
Temperatura mesatare e ujit të detit në brigjet e Francës në qershor – studimi i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Shikoni parashikimin e motit dhe temperaturën e ajrit në Francë në qershor:

Franca, si një vend i vendosur në dy zona të ndryshme klimatike – subtropikët mesdhetarë dhe ato të buta, ka një klimë mjaft të larmishme. Për këtë arsye, moti dhe temperaturat në rajone të ndryshme të vendit ndryshojnë nga njëra-tjetra. Dhe megjithëse në verë këto dallime janë shumë më të vogla, gjithashtu atëherë mund të shihni se jugu i vendit është shumë më i ngrohtë se veriu i tij.

Moti në Francë në qershor

Cili është moti dhe temperatura në Francë në qershor?

Është verë në të gjithë Francën në qershor. Është relativisht i thatë me temperatura mesatare që variojnë nga 12 deri në mbi 20 gradë Celsius. Në atë kohë, pjesa më e lagësht e vendit është qendra dhe veriu, megjithëse këtu sezoni i reshjeve më të larta tashmë është mbyllur. Ato zhvillohen në prill dhe maj. Në qershor nxehen gjithnjë e më shumë edhe rajonet alpine, ku nën kufirin e borës së përjetshme praktikisht nuk ka mbulesë dëbore. Sa më në jug të shkoni, aq më pak reshje shiu. Në Rivierën Franceze, reshjet në qershor janë të rralla dhe ndodhin kryesisht në formën e shirave dhe stuhive.

Shpërndarja e temperaturës në qershor në Francë

Temperaturat e qershorit në Francë janë mjaft të ngjashme në pjesë të ndryshme të vendit. Jugu është sigurisht më i ngrohti, ku nxehtësia mund të arrijë deri në 30 gradë Celsius, dhe uji në Detin Mesdhe ngroh deri në mbi 20 gradë. Është më e ftohtë në veri dhe në rajonet qendrore, por edhe këtu termometrat tregojnë rreth 20 – 25 gradë. Temperatura të buta ndodhin edhe në breg të detit, në bregdetin perëndimor dhe verior. Megjithatë, këtu është më i lagësht sesa në rajonet qendrore. Në qershor, lindja e Francës është shumë e ngrohtë, ku ndikimi i ajrit kontinental mund të sjellë nxehtësi. Në qershor ngrohen edhe rajonet alpine me pranverë të vërtetë, me temperatura rreth 15-15 gradë. Shpërndarja e temperaturave mesatare në qershor në rajone të ndryshme të Francës

Parisi Marsejë Bordo Le Havre Strasburgu Alpet franceze
13 23 18 14 22 12

Nisja për në Francë në qershor

Në qershor, resortet e Rivierës Franceze tashmë funksionojnë dhe janë të mbushura me jetë. Edhe pse temperaturat nuk arrijnë ende kufijtë e tyre maksimalë, siç ndodh në korrik ose gusht, këtu është padyshim nxehtë dhe uji në Detin Mesdhe lejon notin falas. Gjithashtu këtu nuk është aq i mbushur me njerëz sa, për shembull, në gusht, gjë që është një avantazh i caktuar dhe lejon një pushim më të qetë në plazh. Në qershor, ju gjithashtu mund të shkoni në Paris pa frikë. Moti i ngrohtë dhe reshjet e pakta e bëjnë atë momentin ideal për të zbuluar bukuritë e kryeqytetit francez.