Çfarë monedhe duhet të sjell në Francë?

Kontrolloni çfarë monedhe të merrni me vete në Francë? Sa e shtrenjtë është Franca?

Në vend të monedhës, ju sugjeroj të merrni me vete kartën me shumë valuta të bankës tuaj ose një kartë pagese Revolut. Kursi i këmbimit duhet të jetë më i mirë se në zyrën e këmbimit dhe nuk keni nevojë të mbani para me vete.

Shihni se si të përdorni një ATM në Francë. Mbani mend! Tërhiqni gjithmonë në monedhën e vendit (p.sh. në Francë në euro, jo në monedhën e kartës suaj. Do të shmangni konvertimin e dyfishtë të monedhës!

Kur shkoni në Francë, ia vlen – dhe madje duhet – të kujdeseni për të marrë me vete llojin e duhur të parave. Monedha aktuale e Francës ajo është e njohur për ne euro. Vendi e miratoi këtë monedhë si tender zyrtar në janar 2002. Transaksionet më fitimprurëse të këmbimit të parave të gatshme, Ne jemi të ofruar kryesisht nga zyrat tona të këmbimit polake. Informacioni për kursin aktual të këmbimit të kësaj monedhe është i disponueshëm si në shtyp ashtu edhe në internet dhe shumë shpesh përfshihet në lajmet e përditshme televizive. Një zgjidhje po aq fitimprurëse është shkëmbimi i parave të gatshme përmes internetit. Ata i shërbejnë këtij qëllimi të ashtuquajturat makineritë e këmbimit valutor.

Cilat janë çmimet për Francën? Sa kushton në Francë?

Për një turist mesatar polak, Franca mund të duket si një vend mjaft i shtrenjtë. Kjo reflektohet në çmimet e shumicës së produkteve bazë. Ato janë shumë më të larta se në Poloni, por situata po ndryshon gjithnjë e më shumë, dhe sot turistët polakë mund të përballojnë gjithnjë e më shumë shpenzime falas. Kjo vlen si për dyqanet tradicionale me shumë degë, shërbimet bazë dhe blerjet në zinxhirë të tillë të njohur të shitjes me pakicë si Geant ose Intermarche. Falë kësaj, duke u kthyer nga një pushim i suksesshëm, ne mundemi lehtësisht dhe pa shumë sakrifica, jo vetëm të bëjmë blerjet më të nevojshme, por edhe t’u sjellim miqve tanë suvenire të ndryshme interesante nga Franca.