Çfarë ilaçesh duhet të merrni me vete gjatë pushimeve në Francë?

Kontrolloni se cilat medikamente ia vlen të merrni me vete në një udhëtim në Francë. Një çantë e dobishme e ndihmës së parë.

Kur shkojmë në Francë, nuk mund të mos paketojmë një çantë të ndihmës së parë. Ilaçet që ia vlen t’i merrni me vete gjatë pushimeve në Francëmund të ndahet në disa grupe bazë:

  • Ilaçet kundër dhimbjeve p.sh. Paracetamol, Ibum, Ibuprofen;
  • Barnat kundër diarresë p.sh. Loperamid, Stoperan;
  • Barna për sëmundjet e stomakut p.sh. Vegantalgin, Nospa, pika stomaku (me ose pa pabialgin);
  • Ilaçet për të ftohtin p.sh. Paracetamol, Vitamina C, Polopyrin, Rutinoscorbin;
  • Dezinfektues p.sh. peroksid hidrogjeni, alkool salicilik, jod;
  • Veshjet llojet e fashave, suvave;
  • Termometër elektronik;
  • Preparate për mbrojtjen nga insektet;
  • Kremrat dhe agjentët mbrojtës me një krem ​​të lartë kundër diellit.

Gjithashtu ia vlen të kujtojmë për medikamentet që marrim çdo ditë. Ju mund t’i merrni ato në vend, por nuk ia vlen t’i ekspozoheni kostove shtesë. Është e vërtetë që në Francë nuk ka sëmundje që janë të vështira për t’u luftuar, por ia vlen të pajiseni me masat më të nevojshme për çdo rast. Nëse nuk jeni të sigurt se çfarë tjetër duhet të merrni me vete në një udhëtim, është mirë të vizitoni mjekun tuaj përpara nisjes dhe ta pyesni për detaje. Atëherë do të jemi të sigurt se nuk do të na mungojë asnjë preparat i rëndësishëm mjekësor.

Ilaçet në Francë në rast sëmundjeje.

Çfarë ilaçesh mund të blini në Francë kur jeni të sëmurë?

Çfarë tjetër ia vlen të marrësh / të mos bësh një udhëtim në Francë.