Vozitja në Seychelles

Ndërsa vozitni në Seychelles, është e rëndësishme të mbani mend se ishulli ka ligje të rrepta për alkoolin. Disa restorante madje pyesin nëse jeni duke vozitur dhe e shënoni atë në faturën tuaj. Megjithatë, ju ende mund të vozitni në Seychelles me një leje drejtimi të vlefshme. Përveç kësaj, është një ide e mirë të merrni me vete patentën tuaj ndërkombëtare të shoferit. Kjo do t’ju lejojë të përshpejtoni procesin e pikave të kontrollit dhe inspektimeve të rastësishme.

Ndërsa vozitni në rrugët e Seychelles, duhet të dini se kushtet e rrugës mund të jenë sfiduese. Do të gjeni ulluqe të pjerrëta dhe terren malor, si dhe kthesa të ngushta. Për të shmangur ngecjen në shi ose vjedhjen e automjetit tuaj, sigurohuni që të vozitni ngadalë dhe të shmangni makinat e shumta të shpejta që lundrojnë nëpër rrugë. Ju gjithashtu duhet t’i mbani gjërat me vlerë të fshehura në makinën tuaj. Ju duhet të jeni në gjendje të parkoni dhe hapni makinën tuaj kudo që dëshironi.

Rrugët në Seychelles janë përgjithësisht në gjendje të mirë, por disa rrugë nuk janë. Për shembull, rrugët në Mahe janë kodrinore dhe të pjerrëta, pa kurba. Do të keni fat gjithashtu të gjeni ndriçimin rrugor në zonat urbane, por dritat e rrugëve janë të pakta në zonat rurale. Kjo do të thotë se ngasja gjatë natës është e rrezikshme, pasi në rrugë ka më shumë këmbësorë dhe kafshë sesa makina. Vjedhja e vogël e makinës është një problem i rastësishëm, por ky nuk është problem nëse nuk i lini sendet tuaja me vlerë në automjetin tuaj.