Viza, ambasada, numra telefoni të rëndësishëm

Franca – informacion i dobishëm

Duhet mbajtur mend se në Bashkimin Evropian, dhe për rrjedhojë edhe në Francë, shërbimi doganor ka të drejtë të inspektojë të gjithë territorin e vendit. Tregohuni veçanërisht të kujdesshëm në qytetet e mbipopulluara gjatë sezonit. Ju nuk duhet të mbani më shumë para me vete, dhe sigurisht nuk duhet të mbani para me dokumentet tuaja. Gjithashtu, asnjë send me vlerë nuk duhet të lihet në dhomat e hoteleve apo makinat.

Francë – ngarje

Kur vozitni në rrugët franceze, mos harroni t’u bindeni ligjeve rrugore. Çdo shkelje dënohet rëndë. Mjeti duhet të ketë jelek reflektues dhe trekëndësh paralajmërues, sepse për mungesën e tyre mund të gjobiteni mbi 100 euro. Kur kaloni ose lëvizni nëpër Paris, duhet të keni kujdes nga trafiku i rënduar dhe shumë shoferë që nuk respektojnë shumë rregulla. Shkelja e tyre më e zakonshme është mos ndezja e sinjalit të kthesës kur bëjnë një kthesë.

Francë – viza.

Në territorin e Republikës Franceze, pa qenë nevoja për të aplikuar për vizë, ka një qëndrim jo më shumë se 90 ditë. Të njëjtat rregulla zbatohen kur udhëtoni në Guadeloupe, Guiana Franceze, Réunion dhe Martinique. I vetmi detyrim për këtë kohë është të keni një kartë identiteti ose pasaportë të vlefshme dhe të padëmtuar. Megjithatë, nëse udhëtari synon të qëndrojë në territorin e territoreve të tjera franceze jashtë shtetit për më shumë se 90 ditë, tashmë do të kërkohet vizë për këtë qëllim.

Franca – ambasadat dhe numrat e rëndësishëm të telefonit.

Adresat dhe detajet e kontaktit të misioneve diplomatike polake në Francë:

Ambasada e Republikës së Polonisë në Paris 1 rue de Talleyrand, 75007 Paristel .: (00-33) 143 173 405faks: (00-33) 143 173 407 e-mail: [email protected]

Konsullata e Përgjithshme e Republikës së Polonisë në Paris:

5 rue de Talleyrand, 75007
Paristel .: (00-33) 143 173 422, 143 173 474
faks: (00-33) 143 173 434
e-mail: [email protected]

Konsullata e Përgjithshme e Republikës së Polonisë në Lille:

45 Bulevardi Carnot, 59000
Lilletel .: (00-33) 320 144 180
faks: (00-33) 320 144 650
e-mail: [email protected]

Konsullata e Përgjithshme e Republikës së Polonisë në Lion:

79 rue Crillon, 69006
Lyontel .: (00-33) 478 931 485
faks: (00-33) 437 511 236
e-mail: [email protected]

Konsullata e Nderit e Republikës së Polonisë në Bordo:

Konsulli i Nderit Bertrand de Bentzmann (Frëngjisht)

Beraud-Sudreau SA, 2, Place de la Bourse
33076 Bordeaux Cedextel .: (00-33) 556 794 444
faks: (00-33) 556 795 265

Konsullata e Nderit e Republikës së Polonisë në Rennes:

Konsulli i Nderit Michel Dorin (gjuhët: polonisht, frëngjisht, anglisht, gjermanisht)
Konsulentët e Dories,
Avenue des Peupliers
35510 Cesson Sevigne
telefoni: (00-33) 299 838 182
faks: (00-33) 299 839 195
e-mail: [email protected]

Konsullata e Nderit e Republikës së Polonisë në Tuluzë:

Konsulli i Nderit Longin Fourdrinier (Frëngjisht)
21, rue Volta, 31000 Toulouse
Telefon / faks: (00-33) 561 638 168
e-mail: [email protected]

Konsullata e Nderit e Republikës së Polonisë në Marsejë:

Konsulli i Nderit Rene Nostriano (gjuhët: polonisht, frëngjisht, anglisht)
4-6, rue Villa Oddo13015 Marseille
telefoni: (00-33) 491 474 104f
sëpatë: (00-33) 491 025 683
e-mail: [email protected]