vendndodhja, klima, moti dhe vende interesante.

vendndodhja, klima, moti dhe vende interesante.

Burgasi është një qytet i madh në Bullgari, me një popullsi të përhershme prej rreth një çerek milioni banorë dhe ky numër rritet ndjeshëm gjatë stinës së verës. Vendndodhja shumë interesante e qytetit, i rrethuar nga liqene të bukur: Atanos, Mandrein dhe Burgas, si dhe atraksione të shumta turistike e bëjnë atë një vend vërtet unik. Për shkak të vendndodhjes së tij specifike, qyteti ka një mikroklimë shëruese, e cila u përdor me zgjuarsi nga vendasit dhe aty janë krijuar banja të shumta.

Moti dhe temperatura.

Burgasi ka një klimë të butë që e bën verën të thatë dhe të ngrohtë, dhe dimrin të butë dhe me shi. Temperaturat më të ulëta janë regjistruar në janar dhe ato janë rreth 0 ° C, dhe temperaturat më të larta në korrik janë rreth 30 ° C. Në vjeshtë fryn erë mjaft e fortë, gjë që i bën temperaturat e perceptuara pak më të ulëta.

Vende interesante në Burgas.

Mbi të gjitha, turistët vijnë në Burgas për shkak të vlerave unike natyrore dhe vendndodhjes tërheqëse midis liqeneve piktoreske. Në Burgas, është e nevojshme të qëndroni për disa ditë në banjën e famshme në Łazienki Mineral. Qëndrimi në këtë banjë rekomandohet për personat me probleme reumatike, kockore, nervore dhe gjinekologjike. Megjithatë, shumë trajtime janë profilaktike, në mënyrë që secili prej nesh të kënaqet me trajtime të tilla.

Përveç kësaj, duhet të shihni:

  • Parku Bregdetar
  • Katedralja e Kirilit dhe Metodit
  • Muzeu historik
  • Muzeu etnografik
  • Muzeu i Historisë Natyrore dhe shumë më tepër.