Valmeinier – moti, udhëzues, atraksione, harta.

Zbuloni atraksionet e Valmeinier. Mësoni për temperaturat, atraksionet, hartat në Valmeinier.

Fshatrat malore franceze si Valmeinier kjo është dëshmi se sa befasues mund të jetë ky vend. Duke mbretëruar në Moti Valmeiniernë radhë të parë plus amplituda të temperaturësqë do të thotë se nuk mungon interesi për këtë qytet. Duke mbizotëruar në Temperatura Valmeinier janë si më poshtë:

 • Dhjetor – Shkurt janë temperaturat që variojnë nga 5-9 gradë C deri në -2 – 0 gradë C;
 • Mars – maj janë temperaturat që variojnë nga 2-9 gradë C deri në 12-22 gradë C;
 • Qershor – Gusht sjellin temperatura ndërmjet 10-13 gradë C dhe 23-26 gradë C;
 • Shtator – Nëntor sjellin me vete temperatura që variojnë nga 1-8 gradë C deri në 8-20 gradë C.

Valmeinier, atraksione.

Kryesor atraksionet Valmeinier në radhë të parë:

 • gati 150 km pista skijimi;
 • shkolla e skijimit;
 • 33 ashensorë;
 • shesh patinazhi në një zonë të hapur;
 • vrapim për rrëshqitje;
 • mur ngjitjeje;
 • Ski kryq.

Ata janë gjithashtu në pritje të vizitorëve rrugë të shumta ideale për shëtitje në male. Ato ndryshojnë për nga vështirësia e tejkalimit të tyre. Ata që dëshirojnë emocione më ekstreme mund të marrin pjesë xhiro natën me pishtarë. Kur moti nuk është i favorshëm për ne ne, nga ana tjetër, mund të përfitojmë nga atraksione të tilla si:

 • bowling;
 • bare dhe restorante në shpatet dhe shtigjet me ushqim të mirë dhe pije të shijshme të ngrohta;
 • Sallone SPA;
 • pishina të brendshme;
 • sauna;
 • dhoma fitnesi;
 • kinema;
 • palestra;
 • disko – të hapura edhe gjatë natës.

Shumica e tyre ndodhen në zonën e apartamenteve të shumta.

Fjetja në Valmeinier.

Akomodimi Valmeinier tkryesisht:

 • apartamente për disa persona – me aneks kuzhine dhe pajisje të tjera;
 • Shtëpi malore prej druri – ofrojnë: dhoma të jetesës me një aneks kuzhine dhe dhoma gjumi.

Valmeinier – informacion i përgjithshëm.

Në zonën e Valmeinier ka dy qendra:

 • i pari prej tyre ndodhet në një lartësi prej 1500 m mbi nivelin e detitkjo pjesë e Valmeinier është një qendër mjaft moderne dhe e re; është menduar padyshim për familjet me fëmijë dhe adhuruesit fillestarë të çmendurisë së borës;
 • qendra e dytë ndodhet në 1800 m mbi nivelin e detitkjo pjesë e Valmeinier është shumë më e madhe për nga sipërfaqja dhe padyshim më e vjetër, ka një numër të madh pistash të destinuara për skiatorë më të avancuar në territorin e saj.