Udhëzues për motin, vendndodhjen dhe vendpushimin e Espace Killy

Espace Killy – moti, vendndodhja, guida e vendpushimit të skive. Espace Killy është një nga zonat më të famshme të skive në Alpet Franceze.

Espace Killy është një nga zonat më të famshme të skive në Alpet Franceze. Çdo entuziast i çmendurisë së dimrit duhet të bëjë ski të paktën një herë në këto shpate të mrekullueshme. Këtu stërviten yje të njohur dhe zhvillohen gara dhe turne të shumta. Kjo zonë skijimi përfshin dy vendpushime të famshme turistike:

1.Tignes
2.Val d’Isere,
3. … si dhe rrugët e akullnajave: Pissaillas Grande Motte.

Vendndodhja e shpateve në akullnajat e larta do të thotë që sezoni i skive këtu zgjat nga tetori dhe përfundon vetëm në mes të majit. Në majat më të larta, shpesh edhe gjatë gjithë vitit.

Espace Killy- kur ia vlen të vini?

Espace Killy është një vend vërtet i veçantë dhe ia vlen të shkosh këtu praktikisht në çdo kohë të vitit. Dihet se atraksioni kryesor turistik këtu janë padyshim pistat e skive dhe garat që zhvillohen në to. Kështu që ia vlen ta vizitoni këtë vend në vjeshtë, kur zhvillohen më së shumti garat dhe inaugurimet e sezonit të skive. Është në Tignes që përurimi i kompeticionit të Kupës së Botës zhvillohet çdo vjeshtë. Kështu që ju mund të takoni shumë yje të këtij sporti, dhe më e rëndësishmja, të merrni pjesë drejtpërdrejt në garat që shumica prej nesh i shikojnë vetëm në TV.

Espace Killy – atraksione dhe vende interesante

Padyshim që tërheqja më e madhe e Espace Killy janë pistat e skive të përgatitura mrekullisht dhe fakti që ka shumë të tilla. Për më tepër, ka rrugë shumë të vështira, të destinuara për profesionistë, dhe rrugë më të lehta, për fillestarët. Përveç kësaj, në Espace Killy është e vështirë të mërzitesh, edhe për ata që nuk i pëlqejnë skitë. Gjithmonë mund të përdorni shpatet e destinuara për të rinjtë, ku mund të bëni sajë me sukses dhe çfarëdo që të mundeni. Në shumë qendra gjejmë edhe kopshte për vizitorë, kështu që mund të shkojmë lehtësisht në shpat, t’i lëmë fëmijët në një vend të sigurt.

Për ata që pas çmendurisë në shpatet nuk argëtohen dhe ushtrohen mjaftueshëm, ka kafene, pub-e dhe diskoteka të shumta. Mund të argëtoheni deri në agim në shoqëri vërtet të mirë. Vlen gjithashtu të përmendet baza e akomodimit të klasit të lartë, e cila është me të vërtetë në një nivel shumë të lartë dhe do të kënaqë edhe më kërkuesit. Përveç akomodimit ekskluziv, ato ofrojnë shumë atraksione shtesë, si:

  • Pishina
  • sauna
  • masazhet
  • këndet e lojërave
  • palestrat
  • sallat sportive
  • muret e ngjitjes
  • fusha tenisi etj.

Moti në Espace Killy – kontrolloni kur ia vlen të bëni ski këtu:

Temperaturat mesatare të Alpeve Franceze – Alpet Franceze – Espace Killy

Muaj Minimumi (° C) Maksimumi (° C) Mesatarja (° C) Minimumi (° F) Maksimumi (° F) Mesatarja (° F)
janar -7 3 -1.8 20 37 28.7
shkurt -6 6 -0.2 21 42 31.6
marsh -2 10 3.9 28 51 39
prill 1 14 7.4 34 57 45.4
Mund 5 18 11.8 41 65 53.2
qershor 8 22 15.1 47 72 59.2
korrik 9 24 16.8 49 76 62.2
gusht 9 24 16.4 48 75 61.6
shtator 6 19 12.8 43 67 55
tetor 3 15 9 37 59 48.1
Nëntor -2 8 3.4 29 47 38
dhjetor -5 3 -1.1 23 37 tridhjetë
Tabela: Temperaturat mesatare të Alpeve Franceze – Alpet Franceze – Espace Killy

Mesatarja e reshjeve dhe numri i ditëve me shi në Alpet Franceze – Espace Killy

Muaj Milimetra Të gjitha Ditë me shi
janar 95 3.7 10
shkurt 85 3.3 8
marsh 85 3.3 10
prill 90 3.5 10
Mund 120 4.7 14
qershor 130 5.1 13
korrik 120 4.7 12
gusht 125 4.9 12
shtator 105 4.1 10
tetor 115 4.5 10
Nëntor 100 3.9 10
dhjetor 110 4.3 11
Mesatarja e reshjeve dhe numri i ditëve me shi në Alpet Franceze – Espace Killy