Tre Lugina – moti, hartë, udhëzues.

Një udhëzues për vendpushimet e skive në Alpe – Tre Lugina. Courchevel, Meribel, Belleville.

Trzy Doliny është kompleksi më i madh i zonave të skive në botë. Ndodhet në Francë, më saktë në Savoie në Alpe. Tre Luginat janë mbi 400 km 2 sipërfaqe dhe rreth 300 pista skish, të cilat shtrihen në tre lugina:

1. Courchevel (qytetet: Courchevel dhe La Tania)

2. Meribel (qytetet: Meribel, Meribel Mottaret)

3. Belleville (qytetet: Saint Martin de Belleville, Les Menuires, Val Thorens)

Të gjitha rrugët në Tre Luginat lidhen me njëra-tjetrën me ashensorë dhe janë rreth 200 të tilla. Pra, praktikisht nuk keni nevojë të hiqni skitë për të shkuar nga një luginë në tjetrën ose nga një qytet në tjetrin.

Udhëzues për Tre Luginat – vende interesante, atraksione.

Sigurisht që vetë qëndrimi në Tre Luginat është një atraksion i vërtetë dhe askush nuk duhet të bindet për ta bërë shumë atë, veçanërisht adhuruesit e skijimit dhe sporteve të tjera dimërore. Pistat më të mrekullueshme në botë, pamjet e bukura dhe sezoni i skive që zgjat praktikisht pafund. Epo, mbase e kemi ekzagjeruar pak me këtë stinë gjatë gjithë vitit, por në pjesët më të larta të maleve, bora në fakt qëndron atje gjatë gjithë vitit. Prandaj, kushtet ideale për sportet dimërore, si për profesionistët ashtu edhe për fillestarët, janë atraksionet bazë të Tre Luginave. Një tjetër që duhet të vizitoni patjetër është qyteti në zemër të Tre Luginave, i cili në mënyrë piktoreske quhet Meribel Mottaret. Edhe pse është një qytet vërtet i vogël, ai tërheq turma turistësh gjatë gjithë vitit. Ndërtesat specifike prej druri si dhe vendndodhja e bukur në qendër të Tre Luginave e bëjnë atë një qendër olimpike.

Në Tre Luginat, përveç sporteve dimërore, mund të përfitoni edhe nga shumë atraksione të tjera. Akomodimi ekskluziv pret turistët, duke ofruar jo vetëm akomodim, por edhe kuzhinë rajonale dhe të hollë, shumë argëtim, si për të rriturit ashtu edhe për fëmijët. Të rriturit mund të kalojnë një kohë të këndshme në restorante dhe kafene të shumta, qendra fitnesi, kazino, bowling etj. Aty mund të gjejmë pothuajse gjithçka, kështu që secili do të gjejë diçka për veten pa asnjë problem. Një vend interesant që ia vlen të vizitohet është spa me burime të nxehta, që ndodhet afër Tre Luginave, në Brides les Bains për të qenë të saktë.

Moti – kur është koha më e mirë për të shkuar me pushime në Tre Luginat?

Sezoni i skive në Three Valleys zgjat praktikisht nga tetori deri në maj, kështu që ka një hapësirë ​​të gjatë kohore për të planifikuar pushimet tuaja këtu. Sidoqoftë, siç mund ta merrni me mend, kushtet e skijimit varen nga ndryshimet e motit, kështu që data është e ndryshueshme. Padyshim që kushtet më të mira për sportet dimërore janë në muajt shkurt dhe mars, ndaj kur të zgjedhim këtë datë nuk do të zhgënjehemi. E vetmja negative e sezonit të pikut është se këtu do të ketë mjaft turistë, por nuk bëhet fjalë për radhë në ashensorët atje. Ka kilometra pista skijimi, dhe ka mbi 200 ashensorë, kështu që gjithçka funksionon gjithmonë pa të meta. Sigurisht, ka edhe disavantazhe, ose në fakt një – çmimi. Nëse dikush ka qenë tashmë në Trzy Doliny, ai e di shumë mirë se ju duhet të shkoni atje me një portofol të trashë.

Në Tre Luginat, gjithçka është ekskluzive, nga shpatet, ashensorët, përmes hoteleve, te restorantet dhe ushqimi. Dhe siç e dini, ju duhet të paguani shumë për luksin. Sigurisht, ne nuk duam të trembim askënd këtu, sepse një pushim në Tre Lugina ia vlen të gjitha paratë. Ajo që është gjithashtu shumë e rëndësishme, ka vende më të lira dhe më të shtrenjta, por gjithmonë ekziston një rregull, sa më i lartë – aq më i shtrenjtë.