Tetor në Bullgari – moti dhe temperatura.

Tetor në Bullgari – moti dhe temperatura.

Edhe pse moti në Bullgari në tetor nuk është shumë pushimi, atëherë ia vlen të shkoni atje, të paktën për një udhëtim të shkurtër. Tetori është një muaj me shumë festivale, ndaj dashamirësit e muzikës do të jenë shumë të kënaqur. Para se të niseni, ia vlen të bëni një plan udhëtimi dhe të zgjidhni vendet që mund t’i vizitoni lehtësisht edhe gjatë motit të keq. Mos harroni se Bullgaria nuk është vetëm plazhe dhe det i bukur, por është një vend shumë interesant në shumë aspekte të tjera.

Moti dhe temperatura.

Temperatura e ajrit në tetor është 13-17 ‘C gjatë ditës dhe 7-15’ C gjatë natës. Shumë shpesh fryjnë erëra të forta dhe bie shi. Është veçanërisht e pakëndshme në male dhe ne nuk rekomandojmë shëtitje dhe shëtitje malore në tetor. Moti mund të jetë shumë i ndryshueshëm në pjesët e larta të maleve dhe gjithmonë është disa gradë më i freskët se në ultësirat. Temperatura e ujit është tashmë shumë e ulët dhe arrin në rreth 15 ‘C.

Çfarë duhet të bëni në Bullgari në tetor?

Siç e përmendëm edhe më parë, tetori në Bullgari është i famshëm për shumë festivale muzikore. Pra, le të pyesim banorët dhe të shkojmë të paktën te njëri prej tyre. Shumë prej nesh do të befasohen nga muzikaliteti i këtij kombi, si dhe nga mikpritja dhe gatishmëria për të ndarë gëzimin tonë me të tjerët. Vlen të vizitoni muzetë përreth, veçanërisht ata që ndodhen në kryeqytet dhe qytetet më të mëdha, dhe gjithashtu mund të vizitoni Dolphinarium në Varna. Nëse jemi të lodhur nga shëtitjet, lojërat dhe festivalet, ia vlen të pushojmë pak në restorant dhe të shijojmë specialitetet vendase.