Të jetosh në furgon – sfida – si të përgatitemi?

Të jetosh në një furgon – të mirat dhe të këqijat. Sfidat e të jetuarit në furgon. Shikoni një video në youtube të një vajze nga Letonia duke kaluar në karantinë në një furgon.

Të jetosh në një furgon është një mënyrë e shkëlqyer për të udhëtuar nëpër botë me një buxhet. Megjithatë, ju do të dëshironi të merrni parasysh disavantazhet e stilit të jetesës. Ky stil jetese nuk është për të gjithë dhe definitivisht nuk është për ata që duan të shijojnë përfitimet e komoditetit modern. Do të detyroheni të jetoni në një hapësirë ​​të ngushtë me një hapësirë ​​të kufizuar. Pavarësisht avantazheve, nëse nuk jeni të kënaqur me konceptin, mund të dëshironi të rishqyrtoni.

  1. Disavantazhet e të jetuarit në furgon janë të dukshme, por jo të gjithë e shohin pamjen e madhe. Të kesh një furgon si një shtëpi lëvizëse do të thotë që ke fleksibilitetin dhe a ndjenjën e aventurës. Nevoja e vazhdueshme për të eksploruar peizazhe të reja dhe për të bërë miq të rinj do t’ju mbajë të zënë për pjesën tjetër të jetës tuaj. Mënyra e jetesës mund të jetë terapeutike, dhe do të zbuloni diçka të re dhe të ndryshme çdo ditë. Nëse keni kohë, mund t’ju duket terapeutike të jetoni në një furgon.
  2. Ka disa të këqija për të jetuar në një furgon. Kryesorja është kosto. Ju do të duhet të paguani për karburantin e furgonit, i cili mund të jetë i shtrenjtë. Një tjetër pengesë është se pjesën më të madhe të kohës do ta kaloni jashtë. Ndërsa shumica e furgonëve janë të pajisur me ajrim të çatisë, ata nuk janë gjithmonë të pajisur me ventilimin e nevojshëm për temperatura ekstreme. Do t’ju duhet të mbani pajisje të mjaftueshme për të mbuluar nevojat tuaja.
  3. Dobësia më e rëndësishme është vetminë. Edhe pse mund të jetë e lodhshme fizikisht dhe emocionalisht, të jetosh në një furgon mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të dalë nga rrëmuja dhe për të gjetur mënyra të reja për të shprehur veten. Ka shumë përfitime nga jeta me furgon, dhe është një mënyrë jetese që mund të jetë jashtëzakonisht shpërblyese. Nëse jeni duke kërkuar një mënyrë për të jetuar ëndrrën amerikane, të jetosh në një furgon është një mënyrë e shkëlqyer për ta përjetuar atë.
  4. Përveç avantazheve të shumta, të jetuarit në furgon është një mundësi e shkëlqyer për njerëzit që kanë hapësirë ​​e kufizuar dhe nuk duan të sakrifikojnë cilësinë e jetës. Ju mund të udhëtoni nëpër botë dhe keni ende shumë kohë për të bërë çfarë të doni. Do t’ju duhet të bëni shumë planifikime përpara një udhëtimi me furgon, por në fund ia vlen. Është e mundur të udhëtosh botën me furgon pa pasur nevojë të lëvizësh nga shtëpia.

Përveç përfitimeve të shumta të të jetuarit në furgon, është gjithashtu një mënyrë e mirë për të testuar kufijtë tuaj dhe për t’u bërë më i pavarur. Mund të takoni njerëz të rinj nga të gjitha sferat e jetës dhe do të jeni në gjendje të gjeni rrugën tuaj. Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar përvoja të reja dhe për të bërë miq. Në një furgon, ju do të jeni në gjendje të merrni vendimet tuaja. Nuk ka kufizime se ku mund të shkoni dhe si mund të udhëtoni.

A duhet të kaloni një vit në karantinë në një furgon?

Një javë në shkretëtirë mund t’ju japë perspektivën e nevojshme për të përballuar sfidat përpara. Mund t’ju ndihmojë gjithashtu të pastroni kokën dhe të merrni një pushim të nevojshëm. Edhe pse mund të jetë një tranzicion i vështirë, kalimi i një viti në karantinë në një furgon mund t’ju bëjë të ndiheni të freskët dhe gati për t’u përballur me botën. Megjithatë, kjo nuk është një ide e mirë nëse jeni një familje. Ju mund ta gjeni veten duke u ndjerë klaustrofobik dhe në ankth dhe mund të dëshironi të bëni një pushim për të qenë jashtë.

Shikoni më poshtë se si jetonte një vajzë letoneze në furgon:

Të jetosh në furgon – sfida – si të përgatitemi?

Shumë të dënuar me furgona të përjetshëm nuk kanë shumë magazinim të ushqimit dhe shumica e RV-ve nuk kanë pajisje kuzhine. Kuzhinat në këto automjete mund të jenë bazë, me një sobë kampingu dhe ftohës. Furgonë më të përpunuar do të kenë frigoriferë të vegjël. Gjatë kohës në karantinë, ndoshta do t’ju duhet të bëni disa udhëtime në dyqan për të blerë ushqim.

Është gjithashtu e rëndësishme të merrni me vete ushqim të mjaftueshëm. Duhet të siguroheni që keni mjaft. Shumica e furgonëve të kampingut nuk kanë shumë hapësirë ​​për të ruajtur ushqimin. Kuzhina bazë e furgonit të kampingut do të ketë një sobë kampingu dhe një ftohës, por furgonat më të mirëorganizuar do të kenë frigoriferë të vegjël, të cilët mund të jenë të dobishëm për ruajtjen e ushqimit.