Ski në Sllovaki – Vendpushimet më të mira të skive dhe akomodimi

Ski dimëror në Sllovaki

Nëse po kërkoni një vend për të bërë ski këtë dimër, merrni parasysh një udhëtim në një nga vendpushimet më të mira të skive në Sllovaki. Vendi është një komb pa dalje në det në Evropën Qendrore, kufizohet me Ukrainën dhe Poloninë në veri, Hungarinë dhe Republikën Çeke në jug dhe Austrinë dhe Republikën Çeke në veriperëndim. E vendosur në Evropën Qendrore, Sllovakia është një destinacion popullor për snowboarders dhe skiatorë.

Vargmali i Lartë Tatras ka një nga shpatet më të pjerrëta të skive në Sllovaki. Në 2190 metra, shtegu më i lartë është për skiatorët e avancuar, ndërsa shtigjet më të ulëta janë perfekte për fillestarët, fëmijët dhe familjet. Ekziston gjithashtu një sistem teleferiku që ju lejon të hipni deri në fund, ose Start, që është stacioni më i ulët. Dy vendpushimet më të njohura të skive në Sllovaki janë të kombinuara në Jasna. Ky resort ofron shumë akomodime të ndryshme dhe një sërë aktivitetesh.

Jasna është vendpushimi më i popullarizuar i skive në Sllovaki, si dhe më i madhi në Evropën Qendrore. Është i njohur për skijimin e tij jashtë pistes dhe ka 12 zona të dedikuara jashtë pisteve për këtë. Për shëtitje dhe çiklizëm malor, ka gjithsej 50 km shtigje të shënuara rreth malit Chopok, maja e dytë më e lartë në Tatras së Ulët me 2024 m. Nëse lodheni nga skijimi pas një dite të gjatë, mund të qëndroni në një nga kasollet e shumta.

Ski në Sllovaki – Vendpushimet më të mira të skive dhe akomodimi

Jasna-Chopok është vendpushimi më i njohur i skive në Sllovaki, me 44 kilometra pista dhe i përshtatshëm për të gjitha nivelet e skijimit. Resorti është i ndarë në Chopok Veri dhe Chopok Jug dhe ofron kushte të shkëlqyera dëbore. Zona e skive kushton vetëm një pjesë e vogël e asaj që bën në vendpushimet perëndimore të skive, kështu që çmimi i një kalimi gjashtë-ditor të ashensorit do t’ju kthejë 53 EUR. Mikulasska ndodhet në zemër të Tatras së Lartë.

Nëse po planifikoni të vizitoni vendpushimet më të mira të skive të Sllovakisë, mos harroni të përgatitni dokumentet e duhura. Përveç pasaportës, duhet të keni edhe një kartë euro ose një formular E111, nëse jeni evropian. Nëse jeni fillestar, përgatituni për pritjen e gjatë në radhë për ashensorin. Nuk ka nevojë të shqetësoheni për ndonjë kërkesë për vizë sepse sistemi shëndetësor në Sllovaki është shumë efikas.

Ndër vendpushimet më të mira të skive në Sllovaki, Malina Brda daton në fillim të shekullit të 20-të. Ishte i popullarizuar nga entuziastët e sporteve dimërore, por deri në vitet 1960 u instaluan ashensorët e parë. Ky ishte viti që resorti u bë i famshëm në zonë. Ndërtimi i teleferikut nga Hrabovska Dolina në Malino Brdo në vitin 1964 ishte momenti i parë historik i madh në zhvillimin e resortit të skive.

Burimet e faqeve zyrtare të internetit:

  1. https://www.travelguide.sk/eng/
  2. https://slovakia.travel/en

Sllovakia – ski të lirë në Evropë.

Ndryshe nga shumë vendpushime të tjera të skive në perëndim, Sllovakia ofron vlerë të madhe për paratë. Leja e tij e ashensorit kushton më pak se 53 euro për gjashtë ditë, madje mund të shkoni edhe në snowboard. Është gjithashtu e përballueshme. Krahasuar me vendpushimet perëndimore të skive, leja e ashensorit për zonën gjashtëditore të skive në Sllovaki është vetëm 53 euro në ditë, duke e bërë atë një ujdi.

Vlen të blini GoPass për çmime edhe më të lira – lidhja këtu: https://www.gopass.travel/EN/homepage?category=ski