Shtator në Bullgari – moti dhe temperatura.

Shtator në Bullgari – moti dhe temperatura.

Shtatori në Bullgari është lajmëtari i vjeshtës së ardhshme. Edhe pse ndonjëherë është ende shumë diell dhe relativisht i ngrohtë, është e vështirë të përcaktohet paraprakisht se si do të jetë moti në shtator të një viti të caktuar. Shpesh është shumë i ndryshueshëm: nga temperaturat e larta, përmes ditëve më të ftohta me shi, deri te rrebesh dhe erëra të forta. Shumë do të thonë pse të shkosh atje? Dhe ata janë duke pritur për vitin e ardhshëm dhe për diellin e festës bullgare. Megjithatë ne rekomandojmë pushimet në Bullgari në shtator, sepse me pak fat do të kemi mot me diell, madje edhe nëse bie shi, me avantazhet dhe atraksionet e shumta të Bullgarisë, patjetër që nuk do të mërzitemi dhe pushimet tona do të jenë shumë. e suksesshme.

Moti dhe temperatura.

Klima e moderuar që ndikon në Bullgari e bën motin shumë të ndryshueshëm në shtator. Nga dielli i nxehtë, përmes shirave të dendur, deri te erërat e forta dhe temperaturat e ulëta. Temperaturat mesatare në shtator variojnë nga 15-23 ‘C gjatë ditës dhe 8-15’ C gjatë natës. Temperatura e ujit bie shumë shpejt dhe më pas është 20’C.

Çfarë të merrni me vete?

Kur shkojmë në Bullgari në shtator, duhet të paketojmë një sërë rrobash në valixhen tonë. Duke filluar nga ato të lehta, të cilat do të jenë të dobishme për ne kur dielli të shkëlqejë më fort, përmes xhupave dhe xhupeve më të ngrohta dhe duke përfunduar me mushama dhe pallto. Vlen gjithashtu të marrësh këpucë të rehatshme, një ombrellë dhe një hartë të Bullgarisë. Kështu të përgatitur, me siguri do t’i kalojmë pushimet tona të shtatorit në Bullgari në një mënyrë të këndshme dhe të qetë.