Shtator – moti në Seychelles në shtator

Shtator – moti në Seychelles në shtator

Shtatori në Seychelles do të na mirëpresë me ajër të ngrohtë dhe të lagësht, ashtu si muajt e tjerë. Pra, shkoni përpara dhe shkoni me pushime dhe shijoni mjedisin ekzotik, florën e mrekullueshme dhe shumë lloje kafshësh dhe shpendësh. Ia vlen të kujdeseni për një guidë të mirë dhe të vizitoni ishujt me rezerva natyrore. Ata do të kënaqin jo vetëm dashamirët e zhanreve unike, por të gjithë pa përjashtim.

Shtatori në Seychelles – temperaturat

Në Seychelles në shtator temperatura e ajrit është rreth 26 ° C, kështu që është e ngjashme me muajin gusht. I vetmi ndryshim është se reshjet po bëhen më të shpeshta dhe më intensive. Era është ende mjaft e fortë, por çdo ditë e më shumë po dobësohet.

Si është moti në Seychelles në shtator?

Nëse po planifikoni një vizitë në Seychelles, koha më e mirë për të udhëtuar është shtatori, i cili përmban 12 orë me diell dhe një lagështi prej 79%. Moti në shtator është i nxehtë dhe i lagësht, duke e bërë atë të pafavorshëm për disa aktivitete, por është krejtësisht i mirë për sportet ujore. Ndërsa mund të prisni një dush të rastësishëm, ato zakonisht janë të shkurtra dhe ofrojnë vetëm një devijim të shkurtër.

Moti në shtator është përgjithësisht i thatë dhe i këndshëm, me 12 orë diell në ditë. Lagështia është 79% dhe reshjet janë të kufizuara në 154 mm. Temperaturat mesatare në shtator janë 77 gradë F dhe shiu bie rrallë. Ky muaj është ideal për të pushuar në Seychelles, veçanërisht nëse po planifikoni një pushim në plazh ose një arratisje luksoze. Temperatura mesatare është 28 gradë Celsius, me temperatura që ulen në 29 gradë Celsius në mesditë. Erërat janë mesatare dhe fryjnë nga juglindja.

Moti në Seychelles është mjaft i këndshëm gjatë gjithë vitit, por nëse planifikoni ta vizitoni gjatë shtatorit, mund të mendoni të planifikoni udhëtimin tuaj rreth tij. Gjatë kësaj kohe, temperatura mesatare është 27 gradë Celsius. Koha më e mirë për të shkuar në Seychelles është midis prillit dhe tetorit, por ju mund ta vizitoni në çdo kohë të vitit. Mos harroni të paketoni rroba të lehta për pjesën tjetër të vitit dhe sende rezistente ndaj ujit gjatë sezonit të lagësht.

Parashikimi i motit në Seychelles në tetor:

Çfarë duhet bërë në shtator?

Para së gjithash, shijoni bukurinë e natyrës dhe relaksohuni në plazhet me rërë. Pika kryesore e të gjitha turneve është ishulli Mahe, i cili është gjithashtu kryeqyteti i Seychelles. Sidoqoftë, ia vlen të shkoni në ato vende ku ka shumë më pak turistë, dhe është po aq interesante. Një ishull i tillë është Praslin, ku ekziston një Park Kombëtar me një rezervë palme Seychelles, i cili është përfshirë në Listën e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s.