Shkurt në Bullgari – moti dhe temperatura.

Shkurt në Bullgari – moti dhe temperatura.

Shkurti në Bullgari mund të jetë i ftohtë dhe me erë, ashtu si në Poloni. Sidoqoftë, pavarësisht kësaj, ia vlen të shkosh atje dhe të provosh dorën në sportet dimërore. Pistat e shkëlqyera të skive, marrja me qira e pajisjeve dhe shkollat ​​do të inkurajojnë edhe ata që nuk kanë pasur kurrë ski në këmbë. Përveç kësaj, pamje të bukura, monumente dhe shumë atraksione të tjera interesante që nuk do të lënë askënd të mërzitet atje.

Moti dhe temperatura.

Shkurti në Bullgari me siguri do të na presë me borë dhe temperatura të ulëta. Temperatura mesatare e ditës në këtë rajon është -5 ° C. Netët janë pak më të ftohta, me temperatura rreth -12 ° C. Në male temperaturat janë edhe më të ulëta dhe shpesh fryn erë e fortë. Në ultësirën veriore, shkurti me shi mund të ndodhë pa borë, por sa më shumë në brendësi dhe më lart në male, moti është më i ftohtë dhe me siguri do të ketë borë atje në shkurt.

Tërheqjet dimërore.

Atraksioni kryesor në shkurt do të jenë ndoshta të gjitha sportet dimërore. Në qendrat e shumta turistike do të gjeni rrugë për tatëpjetë klasike, ndër-vend dhe ski ndër-vend. Ka edhe rrugë të përgatitura posaçërisht për snowboarders dhe për më të rinjtë, të apasionuar pas tobogganing. Në vendpushimet mund të merrni me qira pajisje profesionale, si dhe mund të regjistroheni në një shkollë skijimi. Megjithatë, nëse nuk i përkasim entuziastëve të sporteve dimërore, le të vishemi ngrohtësisht dhe të shkojmë të shohim monumentet e shumta të Bullgarisë. Ju duhet të shihni qytetin historik mesjetar të Nessebar, Burgas dhe Balchik me kopshtin e tij të mrekullueshëm botanik. Vlen gjithashtu të shkoni në delfinarium në Varna, i cili gjithashtu do të kënaqet me shumë monumente arkitekturore.