Prill në Bullgari – moti dhe temperatura.

Prill në Bullgari – moti dhe temperatura.

Prilli është muaji kur të gjithë janë në kërkim të shenjave të para të pranverës që po vjen. Në Bullgari, si në Poloni, prilli mund të jetë shumë i ndryshueshëm. Më shpesh ka borë në male, edhe pse në pjesët më të ulëta jo të gjitha rrugët janë të hapura dhe të përshtatshme për ski në zbritje. Pra, nëse nuk arrijmë të bëjmë ski në prill, ia vlen të shkojmë në Bullgari për të eksploruar dhe mësuar për historinë e këtij vendi interesant. Mos harroni se Bullgaria nuk është vetëm plazhe në bregun lindor dhe resorte ekskluzive, por është gjithashtu një vend shumë i vjetër plot monumente.

Moti dhe temperatura.

Edhe pse në prill mund të jetë ende mjaft ftohtë në Bullgari dhe moti është shumë i ndryshueshëm, ia vlen të shkoni atje pikërisht atëherë. Më pak turma dhe çmime të ulëta do t’ju lejojnë të eksploroni këtë vend përgjatë dhe përtej. Duke iu rikthyer motit dhe temperaturave, në muajin prill temperatura e ajrit gjatë ditës është rreth 10’C. Netët janë gjithmonë pak më të freskëta, me temperatura rreth 5’C. Në male është më e freskët, sidomos në zonat e larta, ku ka ende një shtresë të trashë bore. Pranvera është gjithashtu një sezon mjaft me shi, veçanërisht në veri dhe në zonat malore.

Vizitë.

Në Bullgari nuk mungojnë monumentet dhe vendet interesante. Ju duhet të vizitoni Varnën, ku katedralja historike dhe teatri meritojnë vëmendje të veçantë. Një qytet i vogël peshkimi i quajtur Sozopol është shumë interesant, ku mund të admironi shtëpitë e shekullit të 19-të dhe gjithashtu duhet të vizitoni muzeun lokal për të parë koleksionin e mrekullueshëm historik të vazove greke.

Vende të tjera që ia vlen të shihen në Bullgari janë:

  • Nessebar
  • Ropotamo
  • Burgas
  • Primorsko
  • Pyll i petifikuar
  • Balchik dhe shumë të tjera.