Mund të zhyteni në Seychelles?

Mund të zhyteni në Seychelles?
Cilat janë pikat më të mira të zhytjes në Seychelles?
Shkollat ​​e zhytjes.

Seychelles është vendi i përsosur për zhytje. Shkëmbinjtë e pazakontë koralorë dhe uji i pastër e bëjnë atë një vend që çdo zhytës e ëndërron. Ka shumë vende zhytjeje dhe ato janë ndër më të bukurat në botë. Ajo që është gjithashtu jashtëzakonisht e rëndësishme, ka vende si për fillestarët ashtu edhe për të avancuarit.

Koha më e mirë e vitit për t’u zhytur.

Mund të zhyteni në Seychelles? Ju mund të bëni zhytje gjatë gjithë vitit, por kushtet më të mira janë në nëntor deri në maj. Gjatë këtyre muajve detet janë të qetë dhe temperatura e ujit është 29oC. Ndërsa zhytja në Seychelles mund të jetë sfiduese, snorkeling nuk është e vështirë. Dukshmëria është 30 metra ose më mirë. Ju gjithashtu do të shijoni shikueshmëri të shkëlqyeshme dhe një shumëllojshmëri peshqish në gumë. Përveç kësaj, zinxhiri i ishullit ka tre gjuhë zyrtare – frëngjisht, anglisht dhe gjermanisht.

Temperatura e ujit në Seychelles është zakonisht 26-28 gradë Celsius.

Temperatura e ujit është gjithashtu shumë e këndshme gjatë këtyre muajve. Dukshmëria arrin deri në 30 metra në shumicën e ditëve, duke e bërë zhytjen një zgjedhje të shkëlqyer edhe për jonotarët. Megjithatë, zhytja në dhjetor-janar mund të jetë e rrezikshme. Ciklonet rrallë godasin pjesën veriore të ishullit, kështu që vizita gjatë këtyre muajve nuk rekomandohet.

Vendet më të mira për zhytje në Seychelles.

Ku të zhyteni?

Vendet rreth ishujve të brendshëm janë perfekte për fillestarët, dhe ato të jashtme për zhytës të avancuar me përvojë në ujërat e oqeanit. Vende shumë interesante janë pranë ishullit Pralin, ku ka shkëmbinj nënujorë koralorë që janë mbi 8000 vjet të vjetër. Shumë lloje peshqish dhe bimësi e mrekullueshme nënujore do t’i kënaqin të gjithë pa përjashtim.

Ana jugore e atolit të madh të Desroches ofron disa nga zhytjet më të mira në botë. Zhytet ndodhin jashtë murit të një shkëmbi gëlqeror të lashtë që është skalitur nga valët e oqeanit. Peizazhi që rezulton është një sfond i paharrueshëm për zhytje në skuba. Muret e shkëmbit janë të mbuluara me tifozë të shkëlqyeshëm të detit të kuq dhe koral të madh të zi. Muri i jashtëm i shkëmbinjve nënujorë është shtëpia e peshqve skifteri dhe kafshëve të tjera magjepsëse detare.
Pjesa jugore e ishullit është shtëpia e disa prej zhytjeve më spektakolare në botë. Pjesa e jashtme e ishullit është shtëpia e një shkëmbi të lashtë gëlqeror, i cili ishte skalitur nga moti dhe dallgët për shekuj me radhë. Ai ofron një sfond mahnitës për zhytje në skuba. Përgjatë mureve, do të hasni tifozë të shkëlqyer të detit të kuq dhe sfungjerë fuçi. Zhytjet më të thella në Ishujt e Jashtëm janë të paktën 40 metra të thella dhe ofrojnë një mjedis çuditërisht sfidues nënujor.

Ishujt e jashtëm të Seychelles ofrojnë disa nga zhytjet më të bukura në botë. Ishujt e jashtëm janë prej graniti, i cili është materiali më i zakonshëm që përdoret në ndërtimin e botës. Kjo i bën shkëmbinjtë nënujorë në jugperëndim më të bukurit të Seychelles. Ishujt e jashtëm janë gjithashtu shtëpia e disa prej zhytjeve më të mira të koraleve në botë. Qytetet kryesore përfshijnë Mahe, Victoria dhe Praslin.

Moti në Seychelles është i ngrohtë gjatë gjithë vitit. Temperatura e ajrit është rreth 24 gradë Celsius, dhe temperatura e ujit është e këndshme 25-28 gradë Celsius. Koha më e mirë për t’u zhytur në Seychelles është gjatë muajve më të qetë të nëntorit dhe majit, pasi këta muaj janë më të përshtatshëm për zhytje. Ju do të jeni në gjendje të gjeni kushtet më të mira për zhytje në muajt më të ngrohtë të vitit.

Sulmet e peshkaqenëve në Seychelles

Sulmet e peshkaqenëve janë të rralla në Seychelles, por ka disa paralajmërime për zhytjen në jug. Ekziston një rrezik më i lartë i peshkaqenëve, veçanërisht në ujërat e thella. Në këtë rast, është më e sigurt të qëndroni në ujërat e cekëta. Por disa nga ishujt nuk kanë rryma të forta dhe janë perfekte për lëvizje. Përveç kësaj, uji në jug të ishujve ka më shumë rrymë se në ishujt veriorë.

Shkollat ​​e zhytjes

Në Seychelles, ju gjithashtu mund të regjistroheni për një kurs zhytjeje, ku, nën syrin vigjilent të instruktorëve, ne do të jemi në gjendje të njohim këtë botë të mrekullueshme nënujore të oqeanit. Të gjithë ata që e provojnë këtë sport të paktën një herë, dhe veçanërisht nëse e bëjnë atë në Seychelles, patjetër do të zhyten për pjesën tjetër të jetës së tyre.