Moti në muajin mars në Bullgari.

Moti në muajin mars në Bullgari.

Marsi në Bullgari mund të jetë ende shumë i ftohtë, me erë dhe borë në male. Kështu që ju mund të bëni ski ose snowboard atje me familjen tuaj. Për këtë të fundit, përveç shpateve, ka edhe një park të veçantë pranë Bansko. Për më me përvojë ka edhe gara, kurse për fillestarët shkolla nën syrin vigjilent të instruktorëve me përvojë. Përveç ofertës për entuziastët e sporteve dimërore, Bullgaria ka shumë mundësi të tjera argëtimi, si p.sh., disko, klube nate, restorante, fusha tenisi e shumë të tjera. Ambjentet e hotelit janë gjithashtu të një cilësie shumë të mirë, veçanërisht në qytetet e mëdha dhe qendrat turistike

Moti dhe temperatura.

Në muajin mars, temperatura e ajrit në Bullgari është rreth 5’C gjatë ditës dhe 0’C gjatë natës. Siç e kemi përmendur edhe më parë, në male ka ende borë dhe temperaturat e ajrit janë disa gradë më të ulëta se në zonat e ulëta. Ka gjithnjë e më shumë reshje shiu, dhe mjaft shpesh ka një shpërthim të fortë ere që rritet në fuqi në male. Edhe pse dita po zgjatet, pranvera e pritur ende nuk është në dukje. Pavarësisht temperaturave të ulëta, fryrjeve dhe erërave të forta, edhe në muajin mars mund të jetë mjaft interesant në Bullgari.

Çfarë mund të bëni në muajin mars në Bullgari?

Para së gjithash, ia vlen të përfitoni nga momentet e fundit të dimrit dhe duke shkuar në një nga qendrat turistike bullgare, siç është Bansko, patjetër që nuk do të mërziteni. Ngjarjet e shumta sportive, garat, mundësia e skijimit, si dhe eventet e shumta shoqëruese si festivale, disko dhe ballo, nuk do të lënë askënd të mërzitet. Gjithashtu për më të vegjlit ka shumë atraksione interesante në Bullgari, si delfinarium, shkolla skish dhe kënde të shumta lojërash, kopshte në hotele dhe resorte turistike.