Moti në maj në Bullgari

Moti në maj në Bullgari

Muaji maj fillon stinën e pranverës në Bullgari, e cila është e favorshme për të vizituar dhe njohur këtë vend interesant. Ndonëse në Bullgari në këtë periudhë të vitit ka mjaft reshje shiu, temperaturat po rriten, dita gjithashtu po zgjatet dhe e gjithë kjo ju bën të kaloni një festë të këndshme dhe të paharrueshme. Edhe me një ombrellë në dorë, ju mund të ecni, të admironi natyrën e zgjuar, të ecni përgjatë shtigjeve malore dhe të admironi monumente të shumta arkitekturore.

Moti dhe temperatura.

Në maj, temperatura e ajrit në Bullgari është rreth 15 ‘C gjatë ditës dhe 8’ C gjatë natës. Dita po zgjatet, dielli po shkëlqen gjithnjë e më shumë, duke ngrohur ujërat ende të ftohta të Detit të Zi. Temperatura e ujit në maj është rreth 17 ‘C, kështu që është ende shumë e ftohtë për të shijuar notin në det. Në muajin maj sinoptikanët raportojnë për reshje të shumta shiu sidomos në veri të vendit dhe në rajonet e bregdetit lindor.

Çfarë të merrni me vete?

Kur shkoni në Bullgari në maj, duhet të merrni me vete rroba më të ngrohta, sepse edhe nëse temperatura ju lejon të ecni me xhup ose xhup gjatë ditës, mbrëmjet dhe netët janë ende mjaft të ftohta dhe një xhaketë ose pallto më e ngrohtë sigurisht që do të jetë e dobishme. . Për shkak të reshjeve mjaft të shpeshta, të cilat i përmendëm në fillim, në valixhen e pushimeve duhet të përfshihet një mushama dhe një ombrellë. Nëse planifikoni të ecni në male, mbani mend këpucët e rehatshme dhe të forta. Mund të ketë ende borë në pjesët e larta të maleve, prandaj mos harroni të merrni me vete rroba shtesë.