Moti në Francë në tetor

Temperaturat mesatare, reshjet, orët me diell dhe temperatura e detit në tetor në rajone të ndryshme të Francës.

Kontrolloni parashikimin e motit dhe temperaturën e ajrit në Francë në tetor:

Temperaturat mesatare në Francë në tetor:

Qyteti Minimumi (° C) Maksimumi (° C) Mesatarja (° C) Minimumi (° F) Maksimumi (° F) Mesatarja (° F)
Parisi 8 17 12.4 47 62 54.3
Le Havre (Veri i Francës) 11 16 13.2 51 60 55.7
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 12 18 14.8 53 65 58.6
Metz, Nancy, Lorraine, Strasburg (Franca Lindore) 7 16 11.5 45 60 52.7
Lyon (Franca Lindore) 10 18 13.7 49 64 56.7
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) 11 njëzet 15.2 51 67 59.3
Marsejë (Deti Mesdhe) 13 21 17 55 70 62.5
Nice (Deti Mesdhe) 14 21 17.5 57 70 63.5
Ajaccio (Korsikë) 13 23 17.7 55 73 63.9
Chamonix (Alpet Franceze) 3 15 9 37 59 48.1
Briançon (Alpet Franceze) 3 15 9 38 59 48.3
Temperaturat mesatare në Francë në tetor – studimi i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Mesatarja e reshjeve në Francë në tetor:

Qyteti Milimetra Të gjitha Ditët
Parisi 60 2.4 9
Le Havre (Veri i Francës) 85 3.3 12
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 90 3.5 12
Lyon (Franca Lindore) 100 3.9 10
Marsejë (Deti Mesdhe) 65 2.6 6
Nice (Deti Mesdhe) 135 5.3 7
Chamonix (Alpet Franceze) 115 4.5 10
Mesatarja e reshjeve në Francë në tetor – studimi i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Orët mesatare me diell në Francë në tetor:

Qyteti Mesatarisht Së bashku
Parisi 4 120
Le Havre (Veri i Francës) 4 125
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 4.5 140
Lyon (Franca Lindore) 4 130
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) 4.5 145
Marsejë (Deti Mesdhe) 6 185
Nice (Deti Mesdhe) 6 185
Numri mesatar i orëve me diell në Francë në tetor – studimi i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Temperatura mesatare e detit në brigjet e Francës në tetor:

Qyteti Celsius (° C) Fahrenheit (° F)
Le Havre (Veri i Francës) 16 61
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 18 64
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) 18 65
Marsejë (Deti Mesdhe) 18 64
Nice (Deti Mesdhe) njëzet 67
Ajaccio (Korsikë) 21 70
Temperatura mesatare e ujit të detit në brigjet e Francës në tetor – studimi i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com
Moti në Francë në tetor

Franca ndodhet në dy zona klimatike – subtropikët mesdhetarë dhe të butë. Vendndodhja e tij si dhe përmasat e vendit dhe fakti që është i mbuluar me dete nga tre anët e bëjnë klimën shumë të larmishme në zonën e tij. Këto dallime ndikohen edhe nga prania e Alpeve në rajonet juglindore që tejkalojnë 4000 metra mbi nivelin e detit. Megjithatë, ju mund të gjeni disa veçori që janë të zakonshme për të gjithë vendin në motin francez. Klima këtu është e butë, me verë të thatë dhe më shumë reshje në pranverë dhe vjeshtë. Nga ana tjetër, dimrat, përveç Alpeve, janë mjaft të lagësht dhe mjaft të ngrohtë.

Moti në Francë në tetor

Tetori është muaji kur moti në Francë është ende shumë i ngrohtë dhe i këndshëm. Edhe në klimën më të rëndë të rajoneve alpine, rënie më të mëdha të temperaturës dhe reshje më të mëdha dëbore nuk shfaqen deri në nëntor. Nga ana tjetër, sasia e reshjeve është në rritje në të gjithë vendin, të cilat në rajonet bregdetare veriore dhe perëndimore marrin deri në një të tretën e muajit. Është shumë më e qartë në jug. Në Riviera ju mund të notoni ende në det, megjithëse këtu moti mund të shkojë keq për disa ditë dhe të tregojë vetëm qiell me re dhe reshje shiu.

Temperaturat në Francë në tetor

Tetori është një muaj i ngrohtë në Francë, madje edhe shumë i ngrohtë në bregdetin jugor. Edhe pse këtu nuk është aq vapë sa në verë, temperatura rrallë bie nën 20 gradë Celsius dhe temperatura e ujit në Detin Mesdhe ju inkurajon të notoni. Ju ende mund të bëni banja dielli këtu në orët e pasdites. Nga ana tjetër, më tej në vend temperaturat janë disa gradë më të ulëta, por ende shumë rrallë bien nën 10 gradë. Përkundrazi, ato lëkunden rreth 15 gradë. Gjatë ditës, madje ka raste kur dielli shkëlqen aq fort sa temperaturat i kalojnë 20 gradë. Në tetor, bëhet më i ftohtë në Alpe. Megjithatë, edhe në lartësi të mëdha temperatura nuk ulet ndjeshëm deri në fillim të nëntorit. Shpërndarja e temperaturave mesatare në tetor në Francë

Parisi Bordo Marsejë Le Havre Strasburgu Alpet franceze
13 14 16 12 14 10
Studimi i vet.

Ku të shkoni në Francë në tetor

Në vjeshtë, Franca është shumë tërheqëse për njerëzit që janë kryesisht të interesuar të vizitojnë ndonjë gjë dhe të mësojnë rreth këtij vendi jashtëzakonisht interesant. Moti i ngrohtë i bën udhëtimet jo shumë të lodhshme. Bregdeti jugor është veçanërisht tërheqës në këtë kohë të vitit, pasi është gjithashtu relativisht i thatë. Në të njëjtën kohë, ju mund të kombinoni vizitat e bukura me kalimin e disa ditëve buzë detit, ku mund të shijoni ende notin dhe banjat e diellit.