Moti në Francë në shtator

Temperatura mesatare në Francë, reshjet, numri i orëve me diell dhe temperatura e detit në shtator në rajone të ndryshme të Francës.

Shikoni parashikimin e motit dhe temperaturën e ajrit në Francë në shtator:

Temperaturat mesatare në Francë në shtator:

Qyteti Minimumi (° C) Maksimumi (° C) Mesatarja (° C) Minimumi (° F) Maksimumi (° F) Mesatarja (° F)
Parisi 11 22 16.5 52 71 61.7
Le Havre (Veri i Francës) 14 19 16.4 57 66 61.5
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 14 22 18.1 57 72 64.6
Metz, Nancy, Lorraine, Strasburg (Franca Lindore) 11 22 16.2 51 71 61.1
Lyon (Franca Lindore) 13 23 18 55 74 64.3
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) 13 24 18.8 56 76 65.8
Marsejë (Deti Mesdhe) 16 26 20.9 61 79 69.6
Nice (Deti Mesdhe) 18 25 21.2 64 77 70.2
Ajaccio (Korsikë) 15 26 20.8 60 79 69.4
Chamonix (Alpet Franceze) 6 19 12.8 43 67 55
Briançon (Alpet Franceze) 7 njëzet 13.6 44 69 56.6
Temperaturat mesatare në Francë në shtator – studimi i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Mesatarja e reshjeve në Francë në shtator:

Qyteti Milimetra Të gjitha Ditët
Parisi 50 2 8
Le Havre (Veri i Francës) 65 2.6 9
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 60 2.4 7
Lyon (Franca Lindore) 90 3.5 8
Marsejë (Deti Mesdhe) 75 3 5
Nice (Deti Mesdhe) 72 2.8 5
Chamonix (Alpet Franceze) 105 4.1 10
Mesatarja e reshjeve në Francë në shtator – studimi i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Orët mesatare të diellit në Francë në shtator:

Qyteti Mesatarisht Së bashku
Parisi 5.5 170
Le Havre (Veri i Francës) 5.5 170
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 7 210
Lyon (Franca Lindore) 6.5 195
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) 7 205
Marsejë (Deti Mesdhe) 8.5 260
Nice (Deti Mesdhe) 8 240
Numri mesatar i orëve me diell në Francë në shtator – studimi i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Temperatura mesatare e detit në brigjet e Francës në shtator:

Qyteti Celsius (° C) Fahrenheit (° F)
Le Havre (Veri i Francës) 17 63
La Rochelle (Bregu Perëndimor) njëzet 67
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) njëzet 69
Marsejë (Deti Mesdhe) 21 70
Nice (Deti Mesdhe) 22 72
Ajaccio (Korsikë) 23 74
Temperatura mesatare e ujit të detit në brigjet e Francës në shtator – studimi i vetë bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Çfarë duhet të vizitoni në shtator dhe cilat janë temperaturat atëherë? Shtatori është një muaj i përsosur për të vizituar të tre rajonet e Francës.

Franca është vendi evropian që zgjidhet më shpesh për pushime dhe udhëtime. Turistët nga e gjithë bota tërhiqen nga atraksionet e panumërta, si dhe nga shumëllojshmëria e këtyre atraksioneve. Franca përbëhet nga tre rajone kryesore që ndryshojnë në aspektin e topografisë, temperaturës së ajrit, historisë dhe monumenteve. Normandia në veri është një tokë historike e vendosur në Kanalin Anglez. Vendi i dytë janë Alpet Franceze, të famshme për akullnajat e shumta, rajonet me borë të përjetshme, pistat më të mira të skive në botë dhe vendpushimet më ekskluzive të skive në botë. Toka e tretë është Cote d’Azur, e cila shtrihet nga Shasitë në perëndim të vendit, deri në kufirin italian. Është një destinacion tërheqës turistik, një shtrirje shumë e gjatë bregdetare në Detin Mesdhe.

Moti në Francë në shtator – rajone individuale.

Moti në Francë në shtator

Moti në Francë ndryshon në mënyrë të konsiderueshme nga një rajon në tjetrin në rajone të ndryshme të vendit. Nëse marrim parasysh shtatorin, është një muaj i përsosur për të vizituar të tre rajonet e Francës. Dashamirët e malit, megjithatë, nuk do të skijojnë në shtator, por ju mund të bëni me sukses shëtitje në shtigje malore dhe të admironi pamje unike alpine. Edhe pse ndonjëherë shiu mund të na shqetësojë, temperatura e ajrit në shtator është mjaft e këndshme dhe e përgatitur siç duhet, patjetër që nuk do të kemi ftohtë. Duhet të përgatitemi për një temperaturë pozitive, edhe pse jo shumë të lartë – rreth 5’C. Megjithatë, nëse në shtator shkojmë në veri të vendit për të vizituar tokën historike – Normandinë, do të mund të vizitojmë pa asnjë pengesë edhe monumente të shumta, në një atmosferë të këndshme moti. Në veri të vendit, temperatura mesatare e muajit shtator është rreth 10-15’C. Është më e ngrohta në jug të vendit gjatë gjithë vitit, kështu që nëse nuk na pëlqen shumë nxehtësia dhe na pëlqen të kalojmë pushimet buzë detit, duke bërë banja dielli në plazh, duhet të shkojmë në Cote d’Azur në shtator. . Temperaturat janë më pas mjaft të larta për t’ju lejuar të notoni në det, por ato nuk janë shumë të larta, mesatarisht 23-28 ′ C. Është mot ideal si për të notuar ashtu edhe për të vizituar zonën.

Monumentet dhe atraksionet e Francës – çfarë duhet të shihni në shtator?

Shtatori është koha e përkryer për të shkuar në një udhëtim rrugor nëpër Francë. Kudo që të shkojmë do të na presë një temperaturë e këndshme, e cila nuk do të lodhet nga vapa dhe nuk do të na lejojë të ngrijmë. Duke qenë në Francë në shtator, sigurohuni që të shkoni në Alpe për të admiruar natyrën malore dhe peizazhet. Le të shohim gjithashtu vende të tilla si:

  • Versajës
  • Katedralja e Notre Damit
  • Kalaja Chantlliy
  • qyteti i Lourdes
  • Katedralja Saint-Andre

Të lartpërmendurat janë vetëm disa nga atraksionet e shumta dhe vendet interesante në Francë. Pothuajse në çdo rajon dhe qytet mund të gjejmë të panumërt prej tyre, nga kështjellat historike, kishat interesante arkitekturore dhe historike, dhe duke përfunduar me një muze. Këtu nuk përmendëm Kullën e famshme Eifel apo Harkun e Triumfit në Paris, sepse zakonisht të gjitha udhëtimet fillojnë me vizitën e kryeqytetit dhe këtyre vendeve të famshme, dhe ndonjëherë harrohen vende të tjera, po aq të mrekullueshme. Të tilla si, për shembull, e gjithë Burgundia – një rajon i famshëm për vreshtat më të mëdha në botë, një rajon që ishte tashmë shumë i pasur në kohët e lashta. Deri më sot, mbetjet e këtij shkëlqimi janë të dukshme në formën e pallateve të shumta, kështjellave dhe, në përgjithësi, arkitekturës më interesante.