Monedha e Seychelles – çfarë monedhe për të marrë në Seychelles?

Monedha e Seychelles – çfarë monedhe për të marrë në Seychelles?

Seychelles është destinacioni i përsosur për ata që e duan natyrën ekzotike dhe peizazhet mahnitëse. Në Seychelles gjejmë të gjitha këto gjëra dhe shumë më tepër. Është një parajsë e vërtetë në tokë, ose më mirë një ishull parajsor, siç thonë me të drejtë disa. Megjithatë, kur shkoni në këtë parajsë, fillimisht duhet të përgatiteni siç duhet dhe të kontrolloni aspektet më praktike të udhëtimit, në mënyrë që të shijoni bukurinë e ishujve pa asnjë shqetësim.

Monedha

Monedha e përdorur në Seychelles është Rupia e Seychelles – SCR. Mund ta blini për euro dhe dollarë në aeroporte dhe banka. Natyrisht, ne mund të gjejmë banka vetëm në qytetet më të mëdha, kështu që përpara se të shkoni në ishuj të mëtejshëm dhe në ato më pak të banuara, duhet të mendoni për shkëmbimin e parave paraprakisht. Në hotele dhe restorante mund të paguani edhe me karta krediti dhe pranohen edhe euro dhe dollarë.

Për çfarë të mbani mend?

Mos harroni se jo çdo ishull ka qytete ku mund të shkëmbejmë para në dorë ose të përdorim një ATM. Mos harroni se shumica e ishujve janë të pabanuar, ose thjesht nuk ka lehtësira atje, duke përfshirë bankat ose ATM-të. Gjëja më e sigurt është të blini rupi në aeroport që të mos keni probleme më pas.