Mjetet e komunikimit në Seychelles

Transporti publik në Seychelles

Nëse nuk planifikoni të shkoni në një lundrim, transporti publik në ishujt Seychelles është mjaft i kufizuar. Në ishuj funksionojnë vetëm autobusë dhe tragete, dhe tarifat ndryshojnë. Një udhëtim nate me autobus në ishullin La Digue do t’ju kushtojë rreth dhjetë rupi Seychelles, ndërsa një udhëtim i zakonshëm ditor kushton nga dhjetë deri në pesëmbëdhjetë SCR. Përndryshe, ju mund të merrni me qira një biçikletë për ditën në port. Ka edhe biçikleta dhe skuter me qera dhe cmimi bie nese i merr me qera per disa dite.

Ndërsa taksitë janë relativisht të sigurta në Seychelles, ka disa rreziqe për transportin me dy rrota. Vendasit nuk e marrin seriozisht ngasjen me biçikletë dhe numri i aksidenteve në këto lloj automjetesh po rritet çdo vit. Për më tepër, rrugët në Seychelles janë një burim i madh rreziqesh. Shpesh shtigje të ngushta ngrihen lart, pikërisht pranë greminave. Dhe nuk ka asnjë pengesë trafiku ose parakolp, kështu që rrezikoni të përplaseni me një çiklist ose makinë tjetër. Pasojat e një përplasjeje mund të jenë të mjerueshme.

Autobusët janë mënyra kryesore e transportit në Seychelles, dhe ato mund të gjenden në dy ishujt më të mëdhenj, Mahe dhe Praslin. Autobusët, megjithatë, u mungojnë shumë komoditete dhe kërkojnë një riparim të madh. Brendësia e autobusëve është e mbytur dhe shoferët nuk ndjekin një orar të rreptë, ndaj duhet të planifikoni. Për më tepër, stacionet e autobusëve janë shpesh të shpërndara në të gjithë ishullin, kështu që nuk mund të jeni të sigurt për destinacionin tuaj në çdo kohë të caktuar.

Mjetet e komunikimit në Seychelles

Taksitë, autobusët, makinat me qira.

Ju mund të arrini në Seychelles me avion, kështu që udhëtimi, megjithëse mjaft i gjatë – rreth 15 orë, nuk duhet të jetë i lodhshëm apo i vështirë. Një problem i caktuar fillon kur nuk keni makinën tuaj. Megjithatë, edhe në një vend kaq ekzotik si Seychelles, ju mund të bëni mirë pa mjetet tuaja të transportit, sepse ka shumë alternativa në vend.

Taksitë, autobusët dhe qiratë

Ne rekomandojmë përdorimin e autobusëve dhe taksive lokale. Sigurisht, ne mund t’i lëvizim ato vetëm brenda zonës së një ishulli të caktuar, por shumica e tyre janë në gjendje të mirë dhe nuk ka asnjë shqetësim për sigurinë. Ju gjithashtu mund të merrni me qira një makinë në disa vende, por ne nuk ju rekomandojmë të vozitni vetëm, le të marrim me qira një makinë me një shofer. Kjo do të na kursejë shumë kohë dhe nerva, sepse ne nuk i njohim rrugët lokale dhe do ta kemi të lehtë të humbasim.

Masa paraprake

Në një vend të tillë ekzotik si Seychelles, le të mos harrojmë për sigurinë tonë. Asnjëherë nuk duhet të shkojmë në udhëtime të vetmuara dhe as të dalim vetëm në det. Kujtojmë se nuk i dimë kushtet atje dhe mund të futemi lehtësisht në telashe.