Me një fëmijë në Seychelles

A ia vlen të shkosh në Seychelles me një fëmijë? Këshilla praktike. Në fakt, Seychelles është një vend i egër dhe i pazbutur, por në ishullin Mahe, ku ka më shumë hotele, do të gjejmë akomodim që do të sigurojë rehati të plotë pushimi edhe për familjet me fëmijë.

Me një fëmijë në Seychelles

Seychelles është ajo që thonë udhëtarët eminentë – një parajsë në tokë. Ujërat e mrekullueshëm të oqeanit, plazhet me rërë, bimësia ekzotike, ekzemplarët unikë të shpendëve dhe kafshëve, shkëmbinjtë nënujorë koralorë janë vetëm disa nga atraksionet e këtij vendi unik. Ajo që është gjithashtu jashtëzakonisht e rëndësishme për aventurierët, shumica e ishujve të arkipelagut të Seychelles janë të pabanuar, kështu që këto zona janë krejtësisht të egra dhe natyrore. Këta ishuj tërheqin adhuruesit e natyrës, studiues që vëzhgojnë këto lloje unike të bimëve, kafshëve dhe shpendëve që janë të bollshme në këto zona. Pra, padyshim, një vend interesant dhe befasues, por a është i përshtatshëm për një pushim me një fëmijë?

Seychelles – me apo pa një fëmijë?

Secili duhet t’i përgjigjet kësaj pyetjeje individualisht. Në fakt, Seychelles është një vend i egër dhe i pazbutur, por në ishullin Mahe, ku ka më shumë hotele, do të gjejmë akomodim që do të sigurojë rehati të plotë pushimi edhe për familjet me fëmijë. Pra, ka kënde lojërash, dado, kopshte dhe shumë atraksione të tjera që do t’i interesojnë fëmijët tanë. Sidoqoftë, para festës, ia vlen të merret parasysh nëse udhëtimi i gjatë me avion do të jetë i përshtatshëm për fëmijën tonë, a ka ndonjë kundërindikacion për këtë, a do ta durojë mirë fëmija? Çdo prind duhet t’u përgjigjet vetë këtyre pyetjeve, gjithashtu ia vlen të konsultoheni me një mjek.

Çfarë duhet mbajtur mend?

Duhet të kujtojmë gjithashtu se në vende të tilla ekzotike ka shumë rreziqe në formën e kafshëve dhe insekteve të rrezikshme, si dhe shumë sëmundje që lulëzojnë në klimat e ngrohta. Tek fëmijët e vegjël, edhe vetë ndryshimi i florës bakteriale mund të shkaktojë diarre të rënda që mund të jenë edhe të rrezikshme për jetën e fëmijës.

Duke pasur parasysh të gjitha këto të mirat dhe të këqijat, ne sugjerojmë të presim për një destinacion kaq ekzotik si Seychelles për të pritur derisa e dashura jonë të rritet dhe të mbushë 12 vjeç.

Udhëtimi me një fëmijë mund të jetë sfidues – ju dëshironi që pushimet tuaja të jenë sa më relaksuese. Megjithatë, Seychelles është një destinacion ideal për familjet, pasi ofron peizazhe të bukura natyrore. Dhe ndërsa Seychelles nuk ka atraksione të ndërtuara për qëllime, ka shumë plazhe të qeta që janë miqësore për fëmijët. Më e popullarizuara prej tyre është rëra e bardhë pluhur e plazhit Beau Vallon, i cili konsiderohet si një nga plazhet më mahnitëse të krijuara nga njeriu në botë.

Një udhëtim në Seychelles është një mundësi e shkëlqyer për të përjetuar kulturën afrikane. Fëmijët janë veçanërisht të magjepsur nga shkëmbinjtë koralorë që gjenden këtu, të cilët rrallë gjenden në ujërat afrikane. Ju mund të vizitoni disa prej tyre për të ndarë magjinë e Seychelles me fëmijën tuaj. Dhe, sigurisht, mos harroni natyrën e bukur të ishujve. Seychelles me një fëmijë është një destinacion i mrekullueshëm pushimesh për familjet.

Vendasit në përgjithësi do t’u afrohen turistëve me fëmijë – dhe disa madje i përkëdhelin në kokë! Do të përshëndeteni me dashamirësi dhe dashuri nga vendasit më të vjetër – prandaj mos u shqetësoni nëse fëmija juaj sillet si fëmijë.