Les Arcs – moti, udhëzues video, vendpushimi i skive në Alpet Franceze.

Les Arcs është një nga vendpushimet më të famshme franceze të skive. E vendosur pranë qytetit të Burg-Saint-Maurice pranë masivit të Mont Blanc dhe kryeqytetit të Lojërave Olimpike Dimërore të 1992 – Alberville tërheq skiatorët me rrugë të përgatitura mrekullisht, pamje përrallore të majave alpine të mbuluara me borë dhe një bazë të mirë. Megjithëse rrethinat janë një vend i mrekullueshëm për turizmin malor veror, shumica dërrmuese e turistëve vijnë këtu në dimër për t’u kënaqur me çmendurinë e bardhë.

Les Arcs – udhëzues video në vendpushimin e skive

Shihni se si të shkoni në Les Arcs, hartat e Les Arcs dhe merrni një shije të jetës së skive. Videoja përfshin gjithashtu këshilla udhëtimi dhe skijimi për t’ju ndihmuar të përfitoni sa më shumë nga udhëtimi juaj në Les Arcs dhe Peisey & Vallandry.

Les Arcs – një udhëzues për në vendpushimin e skive. Harta, pamje dhe këshilla.

Les Arcs – moti gjatë gjithë vitit

Stacioni i skive Les Arcs ndodhet në Alpet Franceze në një lartësi prej rreth 800 deri në mbi 3220 metra mbi nivelin e detit. Ndodhet në kufirin midis ndikimeve të Mesdheut dhe klimës së butë. Përveç kësaj, lartësitë e larta e bëjnë klimën më të ashpër këtu sesa në rrëzë të maleve. Sasitë vjetore të reshjeve janë gjithashtu relativisht të larta, duke arritur deri në 4000 milimetra. Ajo shoqërohet me një numër të madh ditësh me reshje shiu. Në një muaj, është rreth 1/3 e kohëzgjatjes së tij. Ndikimi i klimës mesdhetare është veçanërisht i dukshëm në dimër, kur temperaturat mbeten relativisht të larta pavarësisht lartësive të mëdha. Dhe megjithëse ato lejojnë që mbulesa e borës të vazhdojë, ngrica nuk e pengon skijimin. Për më tepër, mbulesa e dëborës mbi 2500 metra ruhet gjatë gjithë vitit.

Les Arcs – temperatura mesatare dhe reshjet për vitin

Les Arcs ka kushte shumë të mira klimatike për ecje malore dimërore dhe verore. Mbulesa afatgjatë e borës, ngricat e buta në dimër dhe moti i butë dhe relativisht me diell në verë e bëjnë atë një nga vendet më të mira në Francë për ski dhe ecje malore. Temperaturat mesatare të verës këtu janë rreth 20 gradë Celsius, ndërsa në dimër variojnë nga 1 deri në 4 gradë. Kërcimi më i madh i temperaturës është midis shtatorit dhe tetorit, kur temperaturat bien me rreth 10 gradë. Nga ana tjetër, reshjet mbeten relativisht të barabarta gjatë gjithë vitit dhe mbulojnë rreth 1/3 e çdo muaji. Tabelat tregojnë shpërndarjen e temperaturave mesatare dhe ditëve të reshjeve gjatë gjithë vitit.

Temperatura mesatare në Les Arcs gjatë gjithë vitit – në gradë Celsius

janar shkurt marsh prill Mund qershor korrik gusht shtator tetor Nëntor dhjetor
1 2 6 10 14 17 njëzet 19 16 10 5 2
Temperaturat mesatare në Les Arcs gjatë vitit – studimi i vet

Numri i ditëve të reshjeve në çdo muaj në Les Arcs.

janar shkurt marsh prill Mund qershor korrik gusht shtator tetor Nëntor dhjetor
9 8 8 8 9 10 7 9 9 9 9 9
Numri i ditëve me reshje në muaj të veçantë në Les Arcs – studimi i vet

Les Arcs – udhëzues dhe harta

Info: Harta e Les Arcs shfaqet në video për rreth 2 minuta.

Kur shkoni në Alpet Franceze, është mirë të merrni me vete një hartë dhe një udhëzues. Në rastin e zonës Les Arcs, është mirë të përdorni hartat e makinave të Francës dhe hartën e publikuar nga Shtëpia Botuese Michellin Rhone Alpes në shkallën 1: 200,000. Kjo ju lejon të njiheni me këto fusha në detaje. Nëse, nga ana tjetër, planifikojmë udhëtime malore, duhet të përdorim hartat e detajuara franceze të masivëve individualë dhe vargmaleve malore. Informacioni mbi Les Arcs mund të gjendet në udhëzuesit e përgjithshëm për në Francë. Michellin ka botuar gjithashtu një Udhëzues të Gjelbër për Alpet Franceze. megjithatë, është i disponueshëm vetëm në anglisht. Udhëzuesi Snowmole to Les Arcs Paradiski është botuar gjithashtu në anglisht.